Dozór elektroniczny

• Autor wątku Autor wątku magda282295
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magda282295

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Ja chciałam zapytać jak to jest z tym dozorem elektronicznym, mąż odbywa karę w Chmielowie a o dozór starał się jeszcze zanim tam trafił przyjechali na pomiary, był kurator i go zabrali. Aktualnie siedzi tam 1,5 miesiąca i do dwóch tygodni ma mieć rozprawę, czy ktoś się orientuje czy po takim krótkim pobycie ma szansę na pozytywny wynik sprawy i dostanie dozór? Dodam że sama pisałam pisma do sądu o trudnej sytuacji w domu, dzwoniłam do wychowawcy itp

magda282295 napisał:
czy po takim krótkim pobycie ma szansę na pozytywny wynik sprawy i dostanie dozór?

To pytanie na forum wróżbiarskie.

magda282295 napisał:
Dodam że sama pisałam pisma do sądu o trudnej sytuacji w domu, dzwoniłam do wychowawcy itp

A co z dozorem elektronicznym ma wspólnego trudna sytuacja w domu? Uważasz, że przestępcy, którzy mają trudną sytuację w domu powinni mieć większe udogodnienia i przywileje od tych, którym w domu lepiej się wiedzie? Czy ta trudna sytuacja w domu to konkubina z małym dzieckiem?

Nie chodzi mi kto ma lepiej a kto gorzej i o przywileje. W takiej sytuacji jestem pierwszy raz i chciałam się dowiedzieć czegoś więcej na ten temat albo chociaż jakie są szanse na to wszystko żeby nie robić sobie zbędnych nadzieji. Żona z trójką dzieci.

Mąż był wcześniej karany, czy to pierwszy konflikt z prawem?

Rozpoznając wniosek o dozór elektroniczny sąd bierze pod uwagę m.in. postawę i zachowanie skazanego, a nie liczbę posiadanych dzieci. Kwestie związane z dozorem elektronicznym reguluje kodeks karny wykonawczy, jest tam cały rozdział temu poświęcony, poczytaj sobie.

Finister napisał:
Rozpoznając wniosek o dozór elektroniczny sąd bierze pod uwagę m.in. postawę i zachowanie skazanego, a nie liczbę posiadanych dzieci. Kwestie związane z dozorem elektronicznym reguluje kodeks karny wykonawczy, jest tam cały rozdział temu poświęcony, poczytaj sobie.

Ok dziękuję

Będzie dobrze, spłacić grzywny, nawiązki jeśli zostały zasądzone oprócz kary pozbawienia wolności będzie to plus przy rozpatrywaniu wniosku o sde. Z zakładu trochę ciężej niż z wolności ale jeśli jest sprawcą incydentalnym powinien dostać bez problemu.

Marek4321234 napisał:
Będzie dobrze, spłacić grzywny, nawiązki jeśli zostały zasądzone oprócz kary pozbawienia wolności będzie to plus przy rozpatrywaniu wniosku o sde. Z zakładu trochę ciężej niż z wolności ale jeśli jest sprawcą incydentalnym powinien dostać bez problemu.

Grzywny została jedna rata do spłaty i oprócz tego nic więcej. Mam nadzieję że uda się na pierwszej rozprawie. Dziękuję za odpowiedzi.

Powrót