M
Marski11
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Witam!Czy organ administracyjny może wskazać na sytuacje patową i nie przyjąć zgłoszenia zbycia auta?Chodzi o to że auto sprzedane było na dowodzie miękkim,okazało się że zbyć takiego pojazdu nie można,kazali wypisać wniosek o uchylenie rejestracji aby auto powróciło do stanu przed rejestracją tymczasową,ale zażądali tablic i dowodu tymczasowego a z racji tego że z kupującym nie mam kontaktu nie jestem w stanie tego dostarczyć...koło się zamyka
*Pytanie nr.1 czy urząd nie powinien wskazać co w takiej sytuacji zrobić?
*Pytanie nr.2 czy jest sens teraz zadzwonić do UFG i wyjaśnić całą sytuacje oraz podać dane nabywcy?
*Pytanie nr.3 czy jest sens pisać wniosek że nie moge dostarczyć tych tablic?
*Pytanie nr.4 czy jak wyżej napisałem może te auto widnieć na mnie juz dożywtnio i ne będe miał żadnych podstaw do odwołania się od kar z UFG,skoro jedyne ważne dokumenty to te zaewidencjonowane przez WK?
na innym forum czytałem że ktoś dał kupującemu upoważnienie i podbili mu papiery z pieczątką zbycia...nie wiem na ile to może być prawda.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
*Pytanie nr.1 czy urząd nie powinien wskazać co w takiej sytuacji zrobić?
*Pytanie nr.2 czy jest sens teraz zadzwonić do UFG i wyjaśnić całą sytuacje oraz podać dane nabywcy?
*Pytanie nr.3 czy jest sens pisać wniosek że nie moge dostarczyć tych tablic?
*Pytanie nr.4 czy jak wyżej napisałem może te auto widnieć na mnie juz dożywtnio i ne będe miał żadnych podstaw do odwołania się od kar z UFG,skoro jedyne ważne dokumenty to te zaewidencjonowane przez WK?
na innym forum czytałem że ktoś dał kupującemu upoważnienie i podbili mu papiery z pieczątką zbycia...nie wiem na ile to może być prawda.
Proszę o pomoc i z góry dziękuję.