Dręczące sms i telefony od firmy Vex

• Autor wątku Autor wątku kroplaxxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kroplaxxx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam serdecznie wszystkich.Chciałbym prosić o pomoc w sprawie niechcianych sms i telefonów od firmy Vex.Sprawa wygląda tak,mój pełnoletni syn(22 lata)jechał komunikacją miejską bez biletu i został spisany.Oczywiście jak się okazało po długim czasie że nie zapłacił tego mandatu i przewożnik oddał sprawę do firmy ściągającej długi tj.Firma VEX.Wysyłali do niego jakieś pisma,na które nie reagował i nie odbierał telefonów.Firma vex wzięła się na chytry sposób i w książce telefonicznej znalazła numer telefonu stacjonarnego do naszych sąsiadów.Zadzwonili do sąsiada i poprosili go żeby się do mnie do mieszkania udał i dał numer telefonu,który mu podali z zaznaczeniem że ja mam pilnie zadzwonić pod podany numer. Podziękowałem sąsiadowi i nie wiedząc jeszcze wtedy czyj to numer wykonałem telefon.Jak się po rozmowie okazało,że jest to firma Vex. Oczywiście wysłuchałem grzecznie co pan miał do powiedzenia czyli wyszła sprawa że mój syn jechał bez biletu i oni chcą kasę.Powiedziałem że syn jest pełnoletni i sam ponosi konsekwencję swoich czynów.Od tego momentu mieli już mój numer tel.kom.i zaczęło się dzwonienie i sms Że przyjadą póżnym wieczorem we dwóch i będą negocjować,Nawet pisali mi że będą mieli kamerę żeby filmować całe zdarzenie,bo ja na pewno będę agresywny czy coś takiego.Postarałem się opisać to dokładnie,aczkolwiek za niezrozumianą treść przepraszam.Telefony i sms mam na okrągło najczęściej póżnym wieczorem,Nie wiem jak tą sprawę załatwić ale to nękanie staje się bardzo uporczywe.Zdaję sobie sprawę,że mój syn popełnił wykroczenie i powinien to uregulować,ale czemu ja mam być nękany Firmą Vex skoro ja im nic nie zalegam .Proszę o pomoc .Dziękuję i pozdrawiam .Nie mam już siły codziennie się kłócić z synem gdzie on mi powtarza tato nic się nie martw ja to załatwię.

Poczytaj książkę prezesa vexa to będziesz wiedziała jak oni działają i dlaczego nie warto się tym przejmować :)

***mod***

Ostatnią edycję dokonał moderator:
kroplaxxx napisał:
Postarałem się opisać to dokładnie,aczkolwiek za niezrozumianą treść przepraszam.Telefony i sms mam na okrągło najczęściej póżnym wieczorem,Nie wiem jak tą sprawę załatwić ale to nękanie staje się bardzo uporczywe.
Zbierz dobrą ilość dowodów i idź na policję, art. 107 k.w.
kroplaxxx napisał:
Zdaję sobie sprawę,że mój syn popełnił wykroczenie
Syn nie popełnił żadnego wykroczenia. Kiedy jechał bez tego biletu? Roszczenie może być już nawet przedawnione, jeśli nie było do tej pory wniesionego powództwa (a raczej nie było).

Ku przestrodze innych. Moją historię znacie, komuś się powiodło gorzej bo zlewał vexa

1.jpg

Dobra dobra, nie z nami te numery Brunner.

Wyrok który zamieściłeś dotyczy sprawy mandatowej a nie chwilówkowej, to raz. Nagminne przejazdy na gapę podlegają karze niezależnie czy stoi za tym Vex czy rodzinna firma Długodzysk z Pipidówy Dolnej.

Temat dotyczy nielegalnych praktyk stosowanych przez windykację Vex wobec ludzi którym z różnych powodów nie udaje się spłacić swoich należności a nie tego czy kogoś ukarał sąd za mandaty. Sprawy chwilówkowe nie podlegają procedurze karnej więc nie mieszaj ludziom w głowach.

A zaszkodzić już zaszkodzili-ale sobie, o czym z wielkim bólem pewnej części ciała przekonają się w najbliższym czasie. Kilkadziesiąt osób jednocześnie przedstawiających twarde dowody przeciwko Vex do prokuratury i UOKiK to solidna podstawa do zakończenia działalności tej pseudofiremki.

Heh, ale to też jest przecież o mandatach mpk, a nie o chwilówkach o co ci chodzi

forinty napisał:
Ku przestrodze innych. Moją historię znacie, komuś się powiodło gorzej bo zlewał vexa
W większości przypadków VEXa można "zlewać" :)
A tak w ogóle to poczytaj wskazany na obrazku art. k.w. i pomyśl dlaczego czytamy ten rzeczony obrazek

Powrót