Drzewa na drodze dojazdowej do działki budowlanej

• Autor wątku Autor wątku swoop1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
S

swoop1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam,

Jestem właścicielem części działki nr 74(jest ona obecnie podzielona na trzy części). Jak widać na rysunku pomiędzy działkami 733/13 i 731/2 powinna być droga dojazdowa do mojej działki, a zamiast tego rosną tam drzewa. Czy mam prawo domagać się od gminy wycięcia drzew i utwardzenia terenu pod drogę?

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Na podstawie załączonego zrzutu, droga urywa się pomiędzy działkami 678 i 731/2, następnie są drzewa. Na zrzucie oznaczone jest to jako jeden obszar(droga i drzewa).

pytanie, jak to wyglada w ewidencji gruntów

swoop1 napisał:
Na podstawie załączonego zrzutu, droga urywa się pomiędzy działkami 678 i 731/2, następnie są drzewa. Na zrzucie oznaczone jest to jako jeden obszar(droga i drzewa).

Ze zdjęcia wynika tylko, ze miedzy działkami 733 i 731 jest inna działka X która aktualnie jest zadrzewiona. Nie wiadomo czy X jest drogą (w ewidencji musiałaby być oznaczona jako droga - dr), nie wiadomo kto jest jej właścicielem, nie wiadomo tez czy masz tytuł prawny do korzystania z niej (służebność, użyczenie).
Jakiekolwiek żądania wobec gminy mógłbyś zgłaszać tylko wtedy gdyby X była drogą publiczną a coś mi się nie wydaje by tak było.

Witam. Proszę o pomoc w problemie.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
sylwia6333 napisał:
Witam. Proszę o pomoc w problemie.

To proszę założyć osobisty wątek, a nie "doklejać się" do cudzego na nieco inny temat i to sprzed lat :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót