M
MarcusCrassus
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Dzień dobry. Jakiś czas temu dostałem dostałem sms z informacją, że jakiś dług został przekazany firmie DT a teraz informacje (również sms) od nich, że proszą o pilny kontakt w sprawie długu. 2 lata temu rezygnowałem z usług UPC i (z tego co pamiętam, było to dość dawno) chcieli żebym zapłacił jakąś zaległość mimo, że przez telefon wyraźnie pytałem się czy mam coś do uregulowania. Stwierdziłem, że skoro przez telefon powiedzieli mi co innego to sprawy nie ma. Teraz pytanie - otóż czy warto w ogóle wysyłać maila do tej firmy windykacyjnej? Słyszałem, ze to straszne chamy i ciągle wydzwaniają z różnych numerów. I ważniejsze - dług to raptem kilkanaście złotych więc jeżeli mieli by kierować sprawę do sądu itp mogę to zapłacić (mimo że wolałbym tego uniknąć, niech biorą odpowiedzialność za swoich konsultantów) jednak czy przez ten czas odsetki mogły znacząco urosnąć? Ustawowe odsetki to ledwie parę złotych natomiast gdzieś czytałem o jakichś kosztach windykacyjnych i nie wiem ile miały by one wynosić i dlaczego niby miałbym je opłacać.
Inna sprawa, że nie wiem czy dług nie jest przedawniony - usługi telekomunikacyjne niby przedawniają się po 2 latach ale czytałem o jakichś dziwnych wyrokach sn, że 3 lata jednak.
Żadnych pism nie dostałem o windykacji ani nic.
Pozdrawiam
Inna sprawa, że nie wiem czy dług nie jest przedawniony - usługi telekomunikacyjne niby przedawniają się po 2 latach ale czytałem o jakichś dziwnych wyrokach sn, że 3 lata jednak.
Żadnych pism nie dostałem o windykacji ani nic.
Pozdrawiam