Dt Partners i komornik

• Autor wątku Autor wątku Sylweksylwek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wiec jak to zrobic aby dowiedziec sie a jednoczesnie nie uznac?

Kanas napisał:
Zadzwoń do UPS i tam postaraj się czegoś dowiedzieć czy faktury były opłacane, jeśli nie, to czy sprzedali wierzytelność, może WF działa w ich imieniu.
Od tego zacznij.

Witam wszystkich. Zadzwoniłam do firmy ktora odkupila dlug i do komotnika który prowadzi juz sprawe wiec niestety koszty komornicze ktore defacto sa wieksze od dlugu musze zapłacić
Ustaliłam ze cala kwote wplace komornikowi i on zamknie sprawe raz na zawsze.

Jesteś pewna, że nie jest to przedawnione? Płacić przedawniony dług? Chwalebne, ale raczej nie musisz. Jeśli przedawnienie wystąpiło. Ale tak chciałaś. Dziwny wybór...

Ostatnia edycja:
Chcialam mieć to przede wszystkim z glowy. Chodzenie po sądach przy 2 dzieci mslych i braku stalego miejsca zamieszkania i zameldowania nie byloby mi na rękę. Ostatnia wplate zrobilam w maju 2012r. Dt partners twierdzi ze od stycznia maja tytul z sadu.

Sylweksylwek napisał:
Chcialam mieć to przede wszystkim z glowy. Chodzenie po sądach przy 2 dzieci mslych i braku stalego miejsca zamieszkania i zameldowania nie byloby mi na rękę.
Dziwne. Wybierasz zdecydowanie droższą opcję... Moim zdaniem sprawa na 80% do wygrania. A znając DT Partners, to spłata i tak może nie gwarantować spokoju.

Sylweksylwek napisał:
Chcialam mieć to przede wszystkim z glowy. Chodzenie po sądach przy 2 dzieci mslych i braku stalego miejsca zamieszkania i zameldowania nie byloby mi na rękę. Ostatnia wplate zrobilam w maju 2012r. Dt partners twierdzi ze od stycznia maja tytul z sadu.

Oby to dla Ciebie był koniec.
Niestety ale takie postępowanie tylko "pasie" takie firmy.
Jedynie przeciwstawienie się ukręci takie łby.
Płacić należy ale tylko to co się należy a nie zbędne koszty i kwoty z sufitu.

Powrót