dt partners telefony i smsy bez konca

• Autor wątku Autor wątku wnm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wnm

Stały bywalec
Odpowiedzi
895
Witam ! Od co najmniej pół roku na osobista komórkę mam co kilka dni połączenia i od nieznanych mi numerow . Wyszukałam ,ze naleza do DT partners .Sa tez smsy gdzie piszą np.,ze mają dla mnie dobra wiadomosc i proszą o pilny kontakt. Nawet ostatnio zaproponowali mi w smsie rozłozenie długu na raty.
Jeden z pierwszych telefonow nawet odebrałam i nikt nie odezwał się .
Rzecz w tym ,ze nie mam długow i nie otrzymałam zadnego nakazu zapłaty z sądu ani od komornika .Adresu nie zmieniałam od ponad 30 lat.
Domyslam się ,ze mogą to byc jakies stare długi telekomunikacyjne albo inne byłego męża.ale ja nie podpisywałam jakis wspólnych umów.
Czy w związku z tym powinnam jakos zareagowac ,czy to mozliwe ,ze mnie o niczym nie poinformowano pisemnie ,a winykacja mnie sciga ?
Gdzie ewentualnie mogłabym sprawdzic czy na moje nazwisko i imię jest jakis dług ? bo naprawdę nie wiem.
Byłabym wdzięczna za pomoc :)

Dla spokoju poblokuj numery i czekaj na jakieś listy z sądów. Załóż konto w e-sądzie i zaglądaj tam co jakiś czas. Jak mają jakieś kwity to z tym wyskoczą. Dyskusja z FW na tym etapie to tylko urabianie "dłużnika" i próba zawarcia "ugody".

Od kiedy posiadasz ten numer? Może "tajemnica" problemu tkwi w tym, że dostałaś numer w "spadku" po jakimś "kliencie DT"?

Dziekuje za odpowiedzi :)
Jezeli dobrze pamiętam ,jestem pierwszą włascicielką tego nr tel ,od około 7 lat i od początku był zarejestrowany .
Przyznam ,ze weszłam nastronę z rejestracją do e-sądu i wystraszyłam się ,ze muszę tam podac nr DO i inne dane .Czy mogę spokojnie je tam podac i nikt tego nie wykorzysta przeciw mnie ?
W tej chwili korzystam z portalu informacyjnego sadow apelacji .......,rozumiem ,ze w nim nie sprawdzę co moze miec na mnie DTPartners ?

W e-sądzie nic Ci nie grozi. Spokojnie. W portalu apelacji też musiałaś swoje dane podać. W tych portalach zobaczysz dopiero jak cokolwiek będzie. Nic prędzej

Zadzwoń do DT, zapytaj o co chodzi. Może pomyłka w cyfrze numeru, a może... chcą dopasować twój PESEL do nazwiska z nakazu? Jakoś dziwne mam wrażenie, że za aferą z wyciekiem PESEL stoją windykacje po to, by "dopasować PESEL i na nowo uruchomić nakazy sprzed lipca 2013"...

Dziekuję :)
Z dzwonieniem do DT to bym narazie wstrzymała się ,gdyz jestem osobą malo asertywną i pewnie łatwo by mi cos wmówili ,zwłaszcza gdy podejrzewam ,ze mogą byc to długi byłego męża.
Jeszcze chciałabym dopytac -czy gdy założę konto w e-sądzie to bede miała dostep do ewentualnych spraw bez podania ich sygnatury ? bo na posiadanym portalu inf sadow apelacji .... musze wnioskowac o dostep do danej sprawy podajac jej sygnaturę .
Mając konto w e-sądzie i przykładowo bylby tam nakaz zaplaty ,czy to byłoby rownoznaczne z jego odebraniem ?.Pytam ,poniewaz nie mam stałego dostępu do internetu .

wnm napisał:
Z dzwonieniem do DT to bym narazie wstrzymała się ,gdyz jestem osobą malo asertywną i pewnie łatwo by mi cos wmówili ,zwłaszcza gdy podejrzewam ,ze mogą byc to długi byłego męża.
Jeszcze chciałabym dopytac -czy gdy założę konto w e-sądzie to bede miała dostep do ewentualnych spraw bez podania ich sygnatury ? bo na posiadanym portalu inf sadow apelacji .... musze wnioskowac o dostep do danej sprawy podajac jej sygnaturę .
Mając konto w e-sądzie i przykładowo bylby tam nakaz zaplaty ,czy to byłoby rownoznaczne z jego odebraniem ?.Pytam ,poniewaz nie mam stałego dostępu do internetu .

w e-sądzie po rejestracji masz wgląd do wszystkich spraw jakie ktoś założył przeciw tobie w tym sądzie

wnm napisał:
musze wnioskowac o dostep do danej sprawy podajac jej sygnaturę .
Nie wiem jak u Ciebie. Ja widzę wszystkie sprawy. A wniosek o dostęp okazuje się niepotrzebny, bo mam dokładnie te same informacje jak przed złożeniem wniosku

Kolejne dzieki :)
Digiton ,na portalu inf sadow apelacji wrocławskiej musze najpierw (przez ten portal) wysłac elektroniczny wniosek o dostep do danej sprawy na pewno podac jej sygnaturę i okreslic ze np jestem powodem. Inaczej nic nie będe widziała.
Sąd umieszcza tam pisma ,ktore wysłał ,ale nie zauwazyłam zeby były otrzymane od strony przeciwnej.

wnm napisał:
Z dzwonieniem do DT to bym narazie wstrzymała się ,gdyz jestem osobą malo asertywną i pewnie łatwo by mi cos wmówili ,zwłaszcza gdy podejrzewam ,ze mogą byc to długi byłego męża..
Nie żartuj... Co i przede wszystkim jak mają ci wmówić? Nie umiesz powiedzieć że bredzą?

Witam ! Mam konto w e-sądzie czyli EPU .Mam w zwiazku z tym troche naiwne pytanie (proszę o wyrozumiałość ). Jezeli po zalogowaniu nie widzę żadnych spraw (tak jak w załączniku ) tzn że ich tam nie bylo i nie ma ? Gdy klikam na moje sprawy jest komunikat odfiltrowanych spraw 0.
Będę wdzięczna za odpowiedz

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Dziękuję ,nic nie ma ,rozumiem ,ze nie byłam tam na szczęscie sadzona.
miedzy czasie odebrałam od DT PArtners telefon i poprosili syna ,nie zdązyłam dobrze ust otworzyc ,a dostalam ochrzan. Odłozłam słuchawke .
Syn twierdzi ,ze ma wszystko popłacone.
Nie byłabym tak na 100% tego pewna ,poniewaz nie mieszka w miejscu zameldowania i mógł nie odebrac listu.
Wczoraj otzymałam smsa od Armada ,ze przejeli kartotekę od DT i akta sa przygotowane do wizyty pracownikow terenowych.
Namowiłam syna zeby założył sobie EPU ,zrobił to i tam ma czysto.
Bardzo proszę podpowiedziec ,jak jeszcze mozna sprawdzic (nie kontaktując się z windykacją ) czy był wydany kiedykolwiek jakis nakaz zapłaty sądowy ?
Czy isc z DO do Sadu i tam sprawdza czy była jakas sprawa ,o ktorej nie wie ?
Syn miał komornika za mandat,ale momentalnie uregulował to u niego .Może tam zapytac ,moze ta sprawa nie została zamknieta ?

Ostatnia edycja:
To w takim razie jedynie w Sądzie rejonowym, aczkolwiek nie jestem pewien czy informacje tego typu (bez znajomości sygnatury) się uzyska. A co do Armady to teraz szykujcie się na wysyp SMS i e-maili. Trzeba czekać na rozwój sytuacji.

dziękuję bardzo :)
Myslałam ,tez o portalu info sadu ,ale tam trzeba prosic o dostęp do sprawy podając jej sygnaturę
Czy ta Armada ma w zwyczaju dzwonic z zastrzezonego nr ,bo dzis 18 razy ktos dzwonił

Myslę ,ze raczej nakazu sądowego chyba nie ma ,poniewaz syn od kilku dobrych lat ma pracę na umowę o pracę na więcej niż najnizsza krajowa ,ma konto w banku ,więc z nakazem komornik nie miał by kłopotu od niego sciągnąc naleznosci . Dobrze rozumuję ?

syn zadzwonił do nich i okazało się ,ze chodzi o inną osobą .tylko imię się zgadzało ,nazwisko zupełnie inne.

Powrót