Duplikat swiadectwa maturalnego

• Autor wątku Autor wątku tomatosauce111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomatosauce111

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam wszystkich.

Od kilku dobrych lat mieszkam w USA (stad tez brak polskich znakow, za co przepraszam) i niespodziewanie potrzebuje obecnie swiadectwo maturalne, ktore gdzies przy przeprowadzkach mi sie zagubilo.

Wedlug informacji, ktore znalazlem na stronie Okregowej Komisji Egzaminacyjnej istnieje mozliwosc wydania duplikatu, ktory moze tez zostac wyslany poczta.

Nigdzie nie jest natomiast okreslone czy: 1) wniosek o wydanie tez moze zostac wyslany poczta 2) czy wysylka za granice tez jest mozliwa.

Zwrocilem sie z tym zapytaniem do OKE przez email, ale nie uzyskalem zadnej odpowiedzi. Nie wiem czy wynika to z zamieszania spowodowanego przez pandemie, czy po prostu tak juz maja.

Bez wchodzenia w szczegoly, nie mam nikogo, kto moglby wniosek i odbior zalatwic dla mnie w Polsce (jesli taka opcja wchodzilaby w ogole w gre) i zastanawiam sie czy macie jakis pomysl, jak sprawa moglaby zostac rozwiazana bez przyjezdzania tylko w tym celu do Polski (zwlaszcza w obecnej globalnej sytuacji), co byloby niezmiernie irytujace? Tym bardziej, ze z tego co przeczytalem wydanie wniosku trwa do miesiaca, wiec musialbym spedzic w Polsce miesiac czekajac tylko na ten wniosek :roll:

Bardzo proste rozwiązanie. Wyznacz sobie pełnomocnika do uzyskania odpisu matury i po problemie. Pełnomocnik w Twoim imieniu zwróci się o wydanie dokumentów i prześle je na wskazany adres.

Powrót