Duży problem

• Autor wątku Autor wątku staszek34
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

staszek34

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam
dnia 03.12.2010 roku podpisałem umowę na świadczenie usług internetowych i telefonicznych. Do dnia dzisiejszego nie pojawił się nikt na montaż telefonu stacjonarnego ani internetu. W ciągu ostatniego miesiąc wykonałem mnóstwo telefonów do siedziby firmy, gdzie za każdym razem zapewniano mnie że montaż nastąpi na dniach. Dziś jest już 5.01.2011 a nadal nie dotrzymano warunków umowy.
Czy mam prawo zwrócić się do dostawcy z którym podpisałem umowę o anulowanie tej umowy ze względu na niedotrzymanie jej warunków przez nich?
czuję się oszukany, proszę o pomoc

pozdrawiam

problem w tym, że umowy nie posiadam
pani która podpisała ze mną umowę powiedziała, że dostanę umowę przy montażu :rolleyes:

zadzwoniłem do siedziby firmy i rozmawiałem z kierownikiem. Dowiedziałem się, że nie mogę zerwać umowy i koniec. Jeśli zerwę umowę będę musiał zapłacić karę w wysokości 36 abonamentów (umowa była na 36 miesięcy).
Czy ta kara nie jest wygórowana w stosunku do "czynu"? nic od nich jeszcze nie dostałem, nie mam modemu, bramek na telefon, nic z tych rzeczy.
Kiedyś cyfra naliczyła nam karę za spóźnienie się z oddaniem karty do punktu ale wykorzystałem jeden art. i uchylili się od naliczenia tej kary, gdyż również była ona wygórowana.
Może zerwać umowę i powołać na art. 385 z indeksem 3 pkt. 17) k.c.)
Bardzo proszę o pomoc, gdyż czuję się oszukany, obawiam się, że w przypadku jakiejś awarii również będę czekał miesiąc na serwis. Uważam, że ta firma jest niekompetentna i nie chcę mieć z nią nic do czynienia.

miałem jakieś 2 lata temu to... facet siedział 5h i nie wiedział jak podłączyć... pojedz do ich siedziby najlepiej do serwisu się NIGDY NIE DODZWONISZ
ja pojechałem postraszyłem i umowę rozwiązali

Powrót