DWA MIESIĄCE DO ODSIADKI-co robic????

• Autor wątku Autor wątku SkazanyNiesłusznie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SkazanyNiesłusznie

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
dostałem wyrok-dwa miesiące pozbawienia wolnosci:(o ile dobrze sie orientuje to za zniewage policjanata...to znaczy najpierw to było trzy miesiące nieodpłatnej pracy dla panstwa co puzniej zostało zamienione na wyrok.Nieodrobiłem tego bo od kilku lat mieszkam za granicą i niemiałem jak tego zrobic,sprawa odbyła sie bez mojej obecnosci i praktycznie nie mam pojecia nawet jak dokładnie brzmi wyrok bo rodzice nie odbierali mojej poczty.Mam 21 lat a zrobiłem to jak miałem 19,mineło torche czasu zdążyłem sobie poukładac życie tzn ucze sie ,przacuje uczciwie i mam mase zobowiązań jak spłate kredytu chociażby że niewspomne o rachunkach wiec niema najmniejszej możliwosci żebym poszedł siedziec bo moje życie poprostu ległoby w gruzach jakbym stracił prace.Niewiem kompletnie co robic bo chce w końcu święta spedzic w domu z rodziną ale jak sie pokarze w kraju to pewnie mnie zamkną...:(

no pewnie zamką a co do zobowiązań to każdy je ma niektórzy mają rodziny i dzieci i idą siedzieć takie życie za błędy trzeba płacić....prędzej czy później...

Wiesz co dobrze ci radze zgłoś sie sam i odsiedz to co masz do odsiedzenia, bo nigdzie sie nie schowasz i predzej czy później cię znajdą. Mówie to ma przykładzie męża jego to ściągli z zagranicy do Polski i teraz ma bardzo ale to bardzo przekichane w ZK transportuja go i transportują, jak tylko gdzieś sie przyzwyczai to zaraz jedzie. Jakiś koszmar a do tego nawet nie chce mówic z kim siedzi jak jest w transporcie ostatnio to sie aż sama przeraziłam, bo we Wrocławiu wsadzili go gdzie ma 6 mc - obecnie 4mc, do celi z osoba która zamordowała i ma 25 lat i innym który ma 15 lat do odsiadki.
Dobrze radze odsiedz swoje i miej spokój, nie warto sie ukrywać, stracisz więcej niż obecnie masz do stracenia.

:roll: dzieki za rade,ale niezamierzam wracac do polski żeby mnie zamkneli..a miałem plany zeby zainwestowac w te nore:roll: tak własnie ten kraj traci młodych ludzi a to my właśnie jesteśmy jego przyszłoscią......

skazańcy przyszłością narodu ? nie rozśmieszaj mnie......

SkazanyNiesłusznie napisał:
dostałem wyrok-dwa miesiące pozbawienia wolnosci:(o ile dobrze sie orientuje to za zniewage policjanata...to znaczy najpierw to było trzy miesiące nieodpłatnej pracy dla panstwa co puzniej zostało zamienione na wyrok....:(
Wiesz, wypada znać swoje wyroki raczej nieco dokładniej. Wykazałeś całkowitą ignorancję do prawa, a teraz masz pretensje do całego świat. A może tak naprawdę to na początku sąd skazał Cię na grzywnę, którą później kazał Ci odpracować? Jeżeli tak jest, to wystarczy ją zapłacić i jest po problemie. Skoro nawet nie wiesz za co Cię skazali to może też nie wiesz na co?

:roll: .a miałem plany zeby zainwestowac w te nore:roll:
skoro Ojczyznę nazywasz norą to jak nazwiesz rodaków?

I prosisz mieszkańców "nory" o pomoc...? więcej honoru.... skoro masz tyle kasy że możesz inwestować to zacznij od zainwestowania w dobrego adwokata (oczywiście zagranicznego, no bo chyba nie będziesz się poniżał aby wziąć jakiegoś z tej "nory"...(?) )....on powie ci co tylko zechcesz...

:roll: dzieki za rade,ale niezamierzam wracac do polski żeby mnie zamkneli..a miałem plany zeby zainwestowac w te nore:roll: tak własnie ten kraj traci młodych ludzi a to my właśnie jesteśmy jego przyszłoscią......

Nie rozumiem- piszesz, że spłacasz kredyt, aby go spłacić musisz utrzymać dotychczasową pracę i nie możesz pozwolić sobie na 2 mies "odsiadki " a "planujesz" "inwestować" ciekawe w co? :D z pewnością nie jesteś przyszłością kraju który nazywasz norą (...) takich "inwestorów" tutaj nie chcemy...

do mojej ojczyzny mam wciąż szacunek,przepraszam jesli kogos uraziłem tym okresleniem ale jestem wsciekły na system tego kraju-na to jak obchodzi sie on z ludzmi,bo patrząc na dzisiejszą polske to zaczynam sie zastanawiac za co walczyli moi przodkowie??bo jesli za ten "syf"jaki mamy na dzień dzisiejszy w Tym kraju to przykro mi bardzo...wracając do mojego zapytania to czy jest ktos kompetentny na forum żeby mi doradzic co w tej sytyłacji mam zrobic??...

BOHO napisał:
skazańcy przyszłością narodu ? nie rozśmieszaj mnie......

miałem na mysli że marnie widze przyszłosc tego kraju skoro na dzień dzisiejszy można powiedziec że już nie słurzba wojskowa dla młodzieży polskiej obowiązuje a raczej wiezzienna ...''Według statystyk z 18 maja br., w więzieniach przebywa obecnie 19.445 skazanych w wieku od 17 do 25 lat''
oby tak dalej:brawo: połowe zamnką druga połowa wyjedzie i bedzie cacy...w tym kraju to jest tak:siedziałes,siedzisz albo bedziesz siedział

A jaką ty chcesz od nas otrzymać odpowiedź skoro pytasz: "co robić????"

miałem na mysli że marnie widze przyszłosc tego kraju skoro na dzień dzisiejszy można powiedziec że już nie słurzba wojskowa dla młodzieży polskiej obowiązuje a raczej wiezzienna ...''Według statystyk z 18 maja br., w więzieniach przebywa obecnie 19.445 skazanych w wieku od 17 do 25 lat''
oby tak dalej:brawo: połowe zamnką druga połowa wyjedzie i bedzie cacy...w tym kraju to jest tak:siedziałes,siedzisz albo bedziesz siedział

ja nie siedziałem, nie siedzę i nie mam zamiaru..... i jakoś czuję się z tym dobrze....
każdy dostaje to, na co zasłużył.... jeżeli z kraju wyjeżdżają skazańcy, to ja nie mam nic przeciwko.....

dostałem wyrok-dwa miesiące pozbawienia wolnosci:(o ile dobrze sie orientuje to za zniewage policjanata...to znaczy najpierw to było trzy miesiące nieodpłatnej pracy dla panstwa co puzniej zostało zamienione na wyrok.Nieodrobiłem tego bo od kilku lat mieszkam za granicą i niemiałem jak tego zrobic,sprawa odbyła sie bez mojej obecnosci i praktycznie nie mam pojecia nawet jak dokładnie brzmi wyrok bo rodzice nie odbierali mojej poczty.Mam 21 lat a zrobiłem to jak miałem 19,mineło torche czasu zdążyłem sobie poukładac życie tzn ucze sie ,przacuje uczciwie i mam mase zobowiązań jak spłate kredytu chociażby że niewspomne o rachunkach wiec niema najmniejszej możliwosci żebym poszedł siedziec bo moje życie poprostu ległoby w gruzach jakbym stracił prace.Niewiem kompletnie co robic bo chce w końcu święta spedzic w domu z rodziną ale jak sie pokarze w kraju to pewnie mnie zamkną...:(

mogą cię wziaść z lotniska, czy innego przejścia granicznego, podczas kontroli drogowej. znam kilka takich przypadków...

Powrót