Dwa razy komornik zajął konto bez uprzedzenia

• Autor wątku Autor wątku Szpiczastouchy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Szpiczastouchy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam serdecznie. mam problem typu iż większość swojego czasu przebywam za granicą. Juz drugi raz po zalogowaniu się na stronie banku okazało się że jest zajęcie komornicze. Podczas pierwszego zajęcia okazało się ze jest to zajęcie w sprawie zaległości podatkowych ( okazało się ze faktycznie podczas przychodzącej korespondencji z urzędu między papierami było wezwanie do zapłaty ) nikt w domu tego nie zobaczył. Ale teraz wiem że nie mam żadnych zaleglosci, choć za to głowy nie dam uciąć. wchodzę na konto a tam....cóż innego.786zł, tytułem zajęcie komornicze. nie mam pojęcia skąd to , czy jestem coś komu winien, nikt się nie upomina. Może coś przegapiłem, ale chyba ktoś powinien dać znać ze zalega. Teraz nie wiem jaki komornik to zajął i za co.co teraz ?

Ustal w banku dane komornika, skontaktuj się z nim i dowiesz się co i za co.

Staram się to ustalić. Ale mam problem bo jak każdy z nas jadąc za granicę nie bierze ze sobą aktówek .idea bank infolinia to albo zastrzeżeniem karty albo potrzeba numeru jakiegoś numery którego nie posiadam przy sobie.

Szpiczastouchy napisał:
idea bank infolinia to albo zastrzeżeniem karty albo potrzeba numeru jakiegoś numery którego nie posiadam przy sobie.
Nie żartuj, że z bankiem taki kontakt ciężki...

Wyjaśniłem sprawę. Zajęcie powstało w wyniku mojego niedopatrzenie ,gdyż wpłacając pieniądze do urzędu skarbowego zamiast miesiąca listopad wpisałem grudzień. Więc wychodzi ze za miesiąc grudzień zapłaciłem podatek dwukrotnie a za miesiąc listopad urząd skarbowy wziął pieniądze w wyniku zajęcia komorniczego

Powrót