M
matny
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
mam taki problem. w 2006 roku zostałem skazany wyrokiem jednego roku pozbawienia wolnosci w zawieszeniu na trzy lata za przestepstwo art.59ust1 ustawy z dnia 29.07.20005r o przeciwdziałaniu narkomani przy zast. art. 12kk i oddany pod dozór kuratora w czasie trwania okresu proby. teraz zostalem skazany za przest. z art.62ust1 ustawy z dnia 29.07.20005r o przeciwdziałaniu narkomani(z.u.05.179.1485) wyrokiem pol roku pozbawienia wolnosci w zawieszeniu na 2 lata. wiec mam pytanie czy to oznacza ze pierwszy wyrok mam odwieszony czy ze mam dwa wyroki w zawieszeniu?? Sędzia nic nie wspomniala ze pierwszy wyrok bede mial odwieszony z powodu popelnienia podobnego przestepstwa. drugi wyrok nie jest jeszcze prawomocny i nie wiem czy go przyjac czy sie odwolac. prosze o porade bo naprawde nic z tego nie rozumie i nie wiem co robic. dodam jeszcze ze opinie u kuratora mam raczej pozytywna i ze jestem studentem. czy teargumenty maja jakis w plyw na orzeczenie kary?Z gory, wielce dziekuje osobie ktora zdecyduje sie odpowiedziec na moje pytanie.