dwie nieudane operacje kręgosłupa, czeka mnie trzecia

• Autor wątku Autor wątku kintaro
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kintaro

Użytkownik
Odpowiedzi
32
Witam,
Od końca 2018 miałem bóle biodra. Wykonałem RTG, okazało się, że biodra są zdrowe i problem tkwi w kręgosłupie. W styczniu 2020 miałem wykonany rezonans i byłem na prywatnej wizycie u jednego z lepszych neurochirurgów w Polsce. Padła diagnoza na wykonanie operacji w odcinku lędźwiowym - umieszczenie implantu DIAM. Po operacji, nie było jakiekolwiek poprawy, ba biodro bolało mnie jeszcze mocniej. Więc kolejny rezonans, kolejna wizyta u tego samego lekarza. Padła decyzja, że kolejna operacja - fenestracja. Operacja była na początku maja. Do tej pory nic nie pomogło. Mam problemy z chodzeniem, kuśtykam, biodro potwornie boli. W poniedziałek (w tym tyg) nowy rezonans. Tym razem (wczoraj) wybrałem się do innego neurochirurga. Neurochirurg powiedział, że dwie operacje, które miałem poprzednio były zupełnie bez sensu i to nie mogło pomóc w moim przypadku. Wg niego należy wykonać bardziej radykalną operację z śrubami i prętami na kręgosłup.
To historia tak po krótce, a teraz chcę przejść do meritum sprawy.

Czy mogę pozwać lekarza, który wykonywał mi dwa razy operacje i nie przyniosły żadnego skutku. Chodzi o to, że chciałbym odzyskać pieniądze (pierwszą operację miałem prywatnie, zapłaciłem 9000 zł).

Lekarz, u którego byłem wczoraj wydał oświadczenie co mi dokładne dolega i co trzeba dalej robić, na tym oświadczeniu wspomniał również o dwóch poprzednich operacjach:
"Stan po stabilizacji międzywyrostkowej L5-S1 01.2020 bez poprawy
Następnie fenestracja L5-S1 sin. 05.2020 bez poprawy"

Czy jest jakakolwiek szansa, abym mógł odzyskać pieniądze za nieudaną operację? Pozdrawiam

Tak, było coś w stylu, że operacja nie gwarantuje tego że wszystko przebiegnie prawidłowo. Czy w związku z tym "pies pogrzebany"?

czy ktoś mógłby się wypowiedzieć?? byłbym wdzięczny, pozdrawiam

No jasne, że masz szansę i to duże na odzyskanie kosztów jakie poniosłeś podczas niepotrzebnych operacji + zadość uczynienie za ból. Poszukaj dobrej firmy która zajmuje się takimi błędami, ja też się rozglądam za taką jestem po 17 operacjach kolana w tym endoprotezy kolana którą lekarz nieprawidłowo założył, później robił rewizję bo chciał poprawić i po raz drugi źle założył chcieli mi kolano usztywnić prętem ale jeździłam po Polsce i szukałam fachowca który podjął się i będzie zakładał endo zawiasową.

https://pomylkalekarza.pl/pytanie-jak-wybrac-kancelarie-w-sprawie-o-blad-lekarski/

dziękuje za odpowiedź. Już napisałem do tej kancelarii, zobaczymy co z tego wyniknie, powodzenia !

również życzę powodzenia ;) daj znać za jakiś czas jak to się skończyło

Powrót