dwie opłaty za jedną usługę

• Autor wątku Autor wątku koruples
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie ma takiego przepisu. Mogę mieć zawartą umowę z Netflixem czy Spotify i korzystać z ich usług. Moja żona i dzieci też mogą mieć swoje subskrypcje i płacić za nie osobno, mimo że oglądamy i słuchamy razem w domu (pomijam pakiety typu family). Powiem więcej - gdyby chodziło o TV satelitarną, do której potrzebny jest dekoder, to teoretycznie można odbierać obraz tylko na jednym telewizorze. Żeby odbierać na drugi, trzeba mieć drugą umowę, na drugą, identyczną usługę albo dokupić do swojej umowy multiroom.

yogi123 napisał:
Telewizja to nie OC, że można mieć tylko jedną umowę.

Odnosisz się do OC auta? Jesteś pewien, że nie da się mieć więcej niż 1?

KJ8 napisał:
Odnosisz się do OC auta? Jesteś pewien, że nie da się mieć więcej niż 1?
Na to samo auto w tym samym TU można mieć tylko jedno OC:

art. 28a ust. 3: W sytuacji, gdy doszło do zawarcia kilku umów ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych w odniesieniu do tego samego pojazdu mechanicznego, z tym samym okresem ubezpieczenia z jednym zakładem ubezpieczeń, wówczas temu zakładowi ubezpieczeń należy się składka ubezpieczeniowa z tytułu jednej umowy ubezpieczenia.

Ale oczywiście można mieć więcej OC w różnych TU.

Dzięki za dopisanie tego, co sam nie dopisałem :)

I to jest odpowiedź na temat.
Piszesz "Wszystko co nie jest zabronione jest dopuszczalne". Czy to jest zawarte w jakimś
przepisie?
To nie moja wina że jestem dociekliwy, dokładny. Jak pisałem interesuje mnie czy taką
sytuację reguluje prawo? Jeżeli nie reguluje to zmienia postać rzeczy.

koruples napisał:
Piszesz "Wszystko co nie jest zabronione jest dopuszczalne". Czy to jest zawarte w jakimś
przepisie?

Rozdział II Konstytucji, w szczególności art 31

Oświadczam że firma świadcząca usługi przyznała się do winy. Uznała moją reklamacje
i odliczyła nienależnie pobrane opłaty i przeprosiła za wynikłą sytuację.

Brawo, widać że podeszli do Ciebie prokliencko.

Powrót