B
binka207
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Moja sprawa wygląda tak: Przeszłam niefortunnie przez lokacje dwa razy czyli tam i z powrotem. Ponieważ upuściłam pieniążek i dlatego przeszłam przez nią. Zarzucono mi też ze rozmawiam a ja tylko odpowiedziałam i wróciłam do pracy. Wiem, że zrobiłam źle, ze złamałam przepisy H & S ale jestem tylko człowiekiem i myślałam ze zasługuje na jakaś szanse bądź ostrzeżenie. Byłam na kontrakcie 2 lata i wydaje mi się ze byłam dobrym pracownikiem. Nie miałam żadnych problemów aż do tej pory. Zostałam zwolniona z dyscyplinarką w trybie natychmiastowym.
Dodam też, że dzień wcześniej przed zawieszeniem miałam incydent z kierowcą. Nie zachował on odpowiedniej odległości i prawie na mnie najechał a potem wyrzucił mi cala raila z rzeczami na ziemi. I to jest H & S? Mam na to świadków. Od razu to zgłosiłam mojemu przełożonemu a on nic z tym nie zrobił tylko na drugi dzień za karę zmienił mi miejsce pracy i wysłał mnie na tą niefortunna lokację.
PS. Dodam jeszcze, że osoba która mnie na tym złapała jest wrogo nastawiona do Polaków, a zwłaszcza Polek. I to jest dyskryminacja dla mojej narodowości, objaw dyskryminacji.
Dodam jeszcze, że przyczyna mojego zwolnienia może być tez ze w przyszłości ma być zakład zamknięty i przeniesiony gdzie indziej.
Moje klopoty w pracy zaczely sie odkad zapisalam sie do zwiazkow zawodowych, ktore mnie nie wybronily!!!!!!!!!!!!! TAKZE ZASTANOWCIE SIE CZY WARTO ZAPISYWAC SIE DO ZWIAZKOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W mojej byłej pracy zdarzyły się tez takie przypadki jak:
kopnięcia
uderzenia
wyklokowanie drugiej osoby w pracy
przechodzenie pod widłami forklifta itp.
Co skończyło się tylko ostrzeżeniami i roczną dyscyplinarką.
Teraz zamierzam sie odwolac, ale a pozniej cala sprawe zglosic do Employment Tribunal Office.
To jest moje pierwsze wykroczenie i nie dostalam nawet zadnego ostrzezenia.
Czy mam jakies szanse na zniesienie dyscyplinarki i wygranie tej sprawy? Czy jednak zostalam slusznie zwolniona bo popelnilam powazne wykroczenie?
Dodam też, że dzień wcześniej przed zawieszeniem miałam incydent z kierowcą. Nie zachował on odpowiedniej odległości i prawie na mnie najechał a potem wyrzucił mi cala raila z rzeczami na ziemi. I to jest H & S? Mam na to świadków. Od razu to zgłosiłam mojemu przełożonemu a on nic z tym nie zrobił tylko na drugi dzień za karę zmienił mi miejsce pracy i wysłał mnie na tą niefortunna lokację.
PS. Dodam jeszcze, że osoba która mnie na tym złapała jest wrogo nastawiona do Polaków, a zwłaszcza Polek. I to jest dyskryminacja dla mojej narodowości, objaw dyskryminacji.
Dodam jeszcze, że przyczyna mojego zwolnienia może być tez ze w przyszłości ma być zakład zamknięty i przeniesiony gdzie indziej.
Moje klopoty w pracy zaczely sie odkad zapisalam sie do zwiazkow zawodowych, ktore mnie nie wybronily!!!!!!!!!!!!! TAKZE ZASTANOWCIE SIE CZY WARTO ZAPISYWAC SIE DO ZWIAZKOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W mojej byłej pracy zdarzyły się tez takie przypadki jak:
kopnięcia
uderzenia
wyklokowanie drugiej osoby w pracy
przechodzenie pod widłami forklifta itp.
Co skończyło się tylko ostrzeżeniami i roczną dyscyplinarką.
Teraz zamierzam sie odwolac, ale a pozniej cala sprawe zglosic do Employment Tribunal Office.
To jest moje pierwsze wykroczenie i nie dostalam nawet zadnego ostrzezenia.
Czy mam jakies szanse na zniesienie dyscyplinarki i wygranie tej sprawy? Czy jednak zostalam slusznie zwolniona bo popelnilam powazne wykroczenie?