Dystrybutor odzieży znanej marki posądził mnie!

• Autor wątku Autor wątku wiemzenicniewiem
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Rozumiem. Jak mogę określić na wlasną reke czy towar został wprowadzony do UK legalnie?

Uzyskać informacje od właściciela marki.

A jeśli producent nie zezwolił na wprowadzenie tego towaru do UK czy jest szansa na podpore w kwestii EOG? Jako że zakupiłem towar w obrębie UE?

Zasada wyczerpania prawa, europejska jaka nas obowiązuje, dotyczy wyłącznie legalnie wprowadzonego towaru.

O dziwo otrzymałem pismo z policji o możliwości odebrania towaru w całości. Ponadto poprosiłem kancelarię o potwierdzenie ze strony producenta, że towar był wprowadzony do UK nielegalnej i na ten czas cisza. Nawet telefonów nie odbierają, co powinienem zrobić w tym momencie? Zresztą czytałem opinie o tej kancelarii, że już niejednego przedsiębiorce chcieli tak ładnie "wykołować"

Towar odebrałem oczywiście, ale jak mam odnieść się do zarzutów kancelarii o zniszczeni i zaprzestaniu sprzedaży i wypłaceniu rzekomej kary

Poczytaj o pomówieniu jak również o naruszeniu dóbr osobistych. Być może mamy tutaj do czynienia z przestępstwem z Art. 234. kk - fałszywego oskarżenia.

Powrót