działalność gospodarcza a praca w Holandii i ulgi w ZUSie

• Autor wątku Autor wątku aneta12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aneta12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam,
prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą , ale chcę wyjechać do pracy w Holandii nie pamiętam dokładnie jaka jest umowa - na pewno kontrakt 6mies organizowany przez biuro w Polsce , ale boję się ,że stracę zniżki jakie mam tutaj z tytułu pierwszej działalności, czy mogę wyjechać czy muszę się liczyć ze stratą zniżek? jestem na ryczałcie dodam. Jak wygląda składanie składek muszę odprowadzać podatek w Holandii i tutaj czy Firma holenderska zrobi to za mnie jak to wygląda?! proszę o dokładną odpowiedź

Jezeli bedziesz pracowac w Holandii, to Twoj pracodawca ma obowiazek odprowadzania podatku oraz roznych skladek, chyba, ze masz zamiar otworzyc dzialalnosc w Holandii, to wtedy musisz sama dopilnowac spraw ksiegowych lub zlecic czynnosci do biura ksiegowego, gdzie beda prowadzone sprawy zwiazane z ksiegowoscia Twojej firmy.

Ale czy stracę zniżki?! czy po podpisaniu umowy nie okaże się , że będę musiała płacić normalnie ZUS bez zniżek? oczywiście mówie o sytuacji po powrocie do kraju , oczywiście na czas mojego wyjazdu będę musiała zatrudnić kogoś na moje zastępstwo np mamę jak wygląda ta kwestia?

Powrót