B
bslicz
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Mam tego typu problem- 3 mies temu rozpoczęłam działalność gospodarczą- self employed i owtorzyłam salon kosmetyczny w UK, niestety na chwilę obecną mam problemy ze zdrowiem które uniemożliwiają mi pracę w salonie ( mdleję i lekarze nie są w stanie znaleźć przyczyny ani żadnego sposobu zapobiegnia tego). Posiadam leasing na solarium ( 2 łóżka z firmy ergoline wzięte na 36 mies z wpłatą 10 tys depozytu- łóżka są sprowadzanie z Niemiec leczy umowa jest z angielskim przedstawicielem) oraz leasing na lokal również na 3 lata. Niestety sytuacja wygląda bardzo źle gdyż nie mogę odstąpić od leasingu na wynajęty sprzęt (łózka) i nie wiem co mam teraz zrobić- póbowałam oddać sprzęt spowrotem bez zwrotu kaucji ( łóżka mają tylko 60 godz więc są w stanie idealnym) - lecz niestety podobno nie mogę zerwać leasingu. Nie chcę uciekac z kraju bo jeżeli mój stan zdrowia ulegnie poprawie ( w co mam nadzieje) to nie chcę mieć długów i obaw każdego dnia. Wartość całego leasingu na sprzęt jest ok 35 tys funtów, nie mam na chwilę obecną możliwości spłaty gdyż od mies praktycznie nie pracuje ze względu na ciągłe omdlenia. poinformowano mnie że w syt nie zapłaconych 3 rat zabierają sprzęt a leasing i tak wciąż jest do spłaty. Pomocy nie wiem co robić w tej syuacji- chciałabym wrócic do Polski a nie wiem jak załatwić to wszystko i jak najszybciej ratować swoje zdrowie- nie mam w UK nikogo kto mógłby się tym zająć. Będę wdzięczna za każdąi nformację