Działalność gospodarcza w Niemczech

• Autor wątku Autor wątku tavi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tavi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Otóż jakoś ponad rok temu w berlinie po uprzednim tymczasowym zameldowaniu zgłosilam w urzedzie gospodarki chec rejestracji dzialanosci gospodarczej. Płacilam przy tym 26 euro z tego co pamietam. bylo mi to potrzebne do pracy lecz ta robota nie wypaliła wrocialam do kraju i nie poczynilam zadnych kroków dalej w związku z ta rejestracją. i zamartwiam sie tak juz ponad rok co tez moze sie z tym dziac i jakie sa konsekwencje. czy ta rejestracja zostala dokonana czy tez nie bo podejrzewam ze listy z urzedow ida na adres tamtego zameldowania. czy powinnam jechac do berlina sie wyrejestrowac czy moze tez sie to przedawnic w jakis sposob? prosze o odpowiedz

Jeżeli prowadziłaś działalność byłaś zarejestrowaną miałaś numer podatkowy ubezpieczenie meldunek. Powinnaś zamknąć działalność ,rozliczyć się z wydziałem Finansowym wymeldować się. Nic sie nie przedawnia

zlozylam tylko te pierwsze podanie o wpisanie do ewidencji czy jak to sie nazywa zaplacilam 26 euro i mialam czekac na rejestracje ileś tam dni czy tygodni i znowu cos tam zalatwiac. ale w koncu wrocilam do Polski.. i z glupoty tak to odkladalam i nie wiem co sie dzieje z tym. pomagał mi znajomy który mieszka w berlinie.
czyli musze pojechac do tego urzedu i to wszystko odkrecic? boże tak mnie to teraz dopadło mysle o tym nieustannie ze juz mi tam jakieś grzywny rosną wielkie.

Jeżeli masz adres e-meilowy wyślij do nich rezygnację.
A co z wymeldowaniem???

Ostatnia edycja:
Powrót