A
Aciek123
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam.
Chcialbym uzyskac porady prawnej w sprawie rozbudowy sasiada.
Gmina sprzedała mu starą kotłownie (pomieszczenie wraz z kawałkiem gruntu)
nowy nabywca wymyslił sobie że rozbuduje tą kotłownie o jedno pietro do góry (kotłownia znajduje sie tak jakby w piwnicy) i jest przyklejona do naszego budynku wielorodzinnego ( zamieszkuje tu 6 rodzin )
Ja mieszkam na parterze i w wyniku jego budowy ( nachodził mnie do domu z żądaniem ) zamurowania mojego okna w lazience bo on chce zbudowac tam sciane i nadbudowac pietro i przeksztalcic to jako budynek mieszkalny .
Czy jest on na prawie i może zamurowac moje okno ktore jest w tym budynku juz dobre 40 lat ?
Jak odwołać sie do gminu w sprawie jego wniosku o ustalenie warunków zabudowy ?
W ZAŁĄCZNIKU DOŁĄCZAM SZKIC JAK TO WYGLĄDA
Prosze o pomoc. dziekuje
Chcialbym uzyskac porady prawnej w sprawie rozbudowy sasiada.
Gmina sprzedała mu starą kotłownie (pomieszczenie wraz z kawałkiem gruntu)
nowy nabywca wymyslił sobie że rozbuduje tą kotłownie o jedno pietro do góry (kotłownia znajduje sie tak jakby w piwnicy) i jest przyklejona do naszego budynku wielorodzinnego ( zamieszkuje tu 6 rodzin )
Ja mieszkam na parterze i w wyniku jego budowy ( nachodził mnie do domu z żądaniem ) zamurowania mojego okna w lazience bo on chce zbudowac tam sciane i nadbudowac pietro i przeksztalcic to jako budynek mieszkalny .
Czy jest on na prawie i może zamurowac moje okno ktore jest w tym budynku juz dobre 40 lat ?
Jak odwołać sie do gminu w sprawie jego wniosku o ustalenie warunków zabudowy ?
W ZAŁĄCZNIKU DOŁĄCZAM SZKIC JAK TO WYGLĄDA
Prosze o pomoc. dziekuje
Załączniki
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.