dzieci w niemczech bez rodziców i rodzina w Polsce

• Autor wątku Autor wątku Amka30
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Amka30

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Całą rodzinę a przedewszystkim dzieci mojej siostry dotknęła tragedia. Dwóch chłopców 10 i 13 lat straciło w 1 tygodniu rodziców. Nikogo z najbliższej rodziny nie było na miejscu, zabrała ich policja do ośrodka. Na drugi dzień po zdarzeniu u dzieci zjawił się przedstawiciel mojej rodziny i telefonicznie został powiadomiony polski konsulat. Siostra miała obywatelstwo polskie i żadne inne, szwagier włoskie i niemieckie. Dzieci urodziły się w niemczech. Staram się o prawo do opieki nad nimi. Jesteśmy (moi rodzice i rodzeństwo) ich najbliższą rodziną. Szwagra rodzice i rodzeństwo nie żyją. Ze strony szwagra o prawo do opieki stara się kuzyn ze strony matki. Ja mieszkam w Polsce od 8 lat w nieformalnym związku z dwójką dzieci. Rodzina konkurencyjna w tym samym mieście co pokrzywdzone dzieci, mają duży dom i odchowane dzieci. Więź emocjonalna moja z dziećmi-duża, po drugiej stronie żadna. Nie wiem czy mam szansę sprowadzić dzieci do Polski i się nimi zaopiekować. Proszę o strategię "walki" do osiągnięcia celu.

Powrót