P
Patryk2444
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam. 2 miesiace temu urodzilo mi sie dziecko. Matka tylko pieniadze chce i zaslania sie prawem irlandii wobec ktorego ojciec bez slubu nie ma praw do dziecka. Mi serce peka poniewaz widze malutka tyle co nic. I tu moje pytanie czy moge egzekwowac prawo Polskie w Polskim sadzie wobec matki mojego dziecka? Oboje jestesmy z Polski juz ponad 8 lat w irlandii. Moje dziecko nie ma jeszcze paszportu Irlandzkiego. Jestem wpisany jako ojciec w certyfikacie urodzenia dziecka. Ostatnio uslyszalem ze na 100% nie dostane dziecka na noc, moge sie z nia wiedziec 2 godziny z czego godzine przy jej matce. Matka byla dwa razy skazana w sadzie 1. Zostalo jej zabrane prawojazdy na 2 lata, 2. Dostala grzywne, dodatkowo zostala zlapana na kradziezy w sklepie. Mieszka teraz u siostry. Moz jej siostry pali trawe praktycznie co 2 dzien. Wczesniej byla u swojej matki- niesamowicie zimno w domu i 0 miejsca dla dziecka. Interesuja mnie pelne prawa rodzicielskie bo az serce sciska jak patrze na ta tulaczke z domu do domu