Dziennikarz w sądzie

• Autor wątku Autor wątku spinka91
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
S

spinka91

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry, jestem początkującą dziennikarką i właśnie przyszło mi zmierzyć się z nowym wyzwaniem, jakim jest napisanie relacji z rozprawy sądowej. Czy jest tutaj osoba z Warszawy, która pomogłaby mi znaleźć ciekawą sprawę, bo np. sama takową prowadzi lub, bywając w różnych sądach, orientuje się, co mogłoby zainteresować czytelnika? Oczywiście forum nie jest szczytem moich możliwości samodzielnej organizacji pracy, a jedynie dodatkowym miejscem, w którym szukam informacji. Nie jestem prawnikiem, więc będę wdzięczna za wszelkie sugestie i wskazówki. Od razu mówię, że nie chodzi mi o sprawy medialne dotyczące osób pełniących funkcje publiczne, a o "coś mniejszego", co jest ciekawe, a niekoniecznie cieszy się dużym zainteresowaniem mediów. Zakres też może być dowolny, gdyż czasem sprawy karne potrafią być mniej interesujące od tych z powództwa cywilnego. Z góry dziękuję za pomoc.

A to jest problem prawny ponieważ...?

To nie jest problem prawny, więc proszę o przeniesienie tematu do Hydeparku i przepraszam za jego nieprawidłowe ulokowanie.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót