S
szaler89
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
witam zaczne od poczatku mój wujek(brat mojej babci) zmarł nie zostawiajac zadnego testamentu lacznie ma troje rodzenstwa, którzy prawidlowo sa spadkobiercami ale praktycznie cala rodzine wiedziala ze jego majatek mial byc przepisany na mego ojca badz na mnie wahał sie komu powiezyc ziemie. jedynie ja moj ojciec i babcia ineresowalismy sie nim i pomagalismy sobie nawzajem jesli bym zalozyl sprawe to mial bym jakies szanse na wypelnienie jego woli oczywiscie czesc rodziny zezna jak mialo byc z tym wszystkim rowniez i babcia która jest spadkobierczynią, jak i wiekszosc pozostalej rodziny i jego znajomi którzy juz o tym wiedzieli. a kilka dni przed smiercia w obecnosci znajomego wujka(swiadka) rozmawialismy na temat testamentu to jest pierwszy problem drugi to jest taki ze zmarly mial wczesniej sprawe spadku która wygral ale nie dokonczyl wszystkich papierkowych robót lecz ksiega wieczysta posiada i kolejnym moim pytaniem jest cos takiego ze;moj ojciec dzierżawi cała ta ziemie ale nie zostala spisana umowa na owa dzierżawe ani platnosc poprostu zostalo to przepisane nic wiecej dzierzawa trwa juz trzy lata (z zalozeniem ze plus przez 5 lat nie sprzedania tej ziemi przez rodzenstwo poniewaz byly by dosc spore koszty) czy to tez mialo by wplyw na sprawe