dziwna niedoplata

• Autor wątku Autor wątku aniskop
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aniskop

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, mam bardzo dziwny problem zwiazany z niedoplata za neostrade, oto szczegoly

Rok temu podpisalem umowe z TP.
Neostrada byla - jak jest w umowie - przez 6 miesiecy za zlotowke, umowa jest na 2 lata.
Placilem regularnie i szczerze mowiac nie przywiazywalem do detail ile za co - dobry konsument :-)
Po roku TP zorientowala sie ze przez 15 miesiecy naliczala mi 1 miesiecznie za Neostrade i wyslala pismo ze mam do zaplacenia zalegly rachunek.
Szczerze mowiac wiem ze mam do zaplacenia 1000 pln.
TP zazyczyla sobie przeslania mojej umowy ( nie wiem czemu ) , gdy odmowilem zaplacenia i przeslania umowy wylaczyli mi telefon o dziwo neostrada dziala?!

Obecnie jestem poza granicami kraju ale przy najblizszej okazji chcialbym sprawe wyjasnic.

Moje pytanie brzmi czy musze zaplacic, za blad w TP? i jak to rozegrac?

Dlaczego odlaczyli telefon?

Dziwne prawda?

Z gory dziekuje
Piotrek

Jeżeli świadczenie jest należne i Pan o tym wiedział (tzn. wynikało to z umowy) to owszem, uważam, iż zapłacić trzeba. Ze strony TP było bowiem świadczenie wykonane. Można zwrócić się pisemnie z prośbą o rozłożenie należnej kwoty na dogodne dla Pana rata z uwagi na fakt, iż pomyłka leżała po stronie operatora. Można byłoby podnieść zarzut przedawnienia, ale musiałyby upłynąć 3 lata od ostatniego wezwania do zapłaty.
Przykro mi, że wiadomości są niepomyślne.
pozdrawiam

Powrót