Dziwna sprawa

• Autor wątku Autor wątku eplus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

eplus

Użytkownik
Odpowiedzi
76
Witam. Mam nie lada problem. Klient zakupil przez internet u mnie rowery wartosc 800PLN. Zrobil przelew ja pieniadze otrzymalam, rowery waslalem firma kurierska (mam potwierdzenie). Okazalo sie ze rowery nie zostaly dostarczone bo jak to firma kurierska okreslila (bledny adres). Wiec zadzwonilem do klienta z pytaniem co jest nie tak. On potwierdzil ze adres na jaki wyslalem towar jest jak najbardziej wlasciwy i to nie mozliwe ze kurier nie mogl znalesc adresu. Wiec zwrocilem sie z prosba do firmy kurierskiej o ponowne wyslanie tych rowerow na ten sam adres (dodatkowo podalem nr. tel. klienta gdyby byly klopoty z trafieniem). Koszt przesylki pokrylem ja. Po jakims czasie dzwoni do mnie klient i oznajmia ze znowu nie otrzymal towaru. Wiec jeszcze raz firma kurierska wyjasniania nerwy itd. W koncu klient zaproponowal inny adres wysylki. I tak tez zrobilem wyslalem faks do firmy kurierskiej z prosba o przeadresowanie (koszt ponioslem ja) I co? Klient znowu nie otrzymal paczki. Nie wytrzymalem. Telefon do firmy kurierskiej z awantura co jest grane? Pani na infolinii zaczela sie motac krecic i wyszlo na to ze owszem wysla ta paczke jak odbiorca zaplaci dodatkowo 50PLN. Klient sie nie zgodzil. Pozbieralem wszystkie papiery, list nadania, faxy z prosba o przeadresowanie paczki itp. I zlozylem zawiadomienie do Prokuratury na firme kurierska. Klienta o tym poinformowalem, wszystko ladnie, pieknie. Minelo juz chyba ze trzy miesiace i nic. Z prokuratury zadnej informacji. Firma kurierska dalej leci w kulki. Malo tego facet (klient) powiedzial ze zglosi na policje i do prokuratury ze go oszukalem. Co robic? Jak to wyglada prawnie? Czy moge miec jakies przykrosci z tego tytulu? Przeciez ja towar wyslalem.

Mam nadzieje ze napisalem zrozumiale.
Dziekuje za porady.
Pozdrawiam.

Jesli Pan ma kopie całej tej korespondencji to nie powinien mieć Pan przykrości.
Co do prokuratury to prosze napisać pismo, albo lepiej jeśli to blisko iść i zapytać się co ze sprawą.

Oczywiscie ze mam wszystkie potwierdzenia itd. Tylko na policje na pewno bede musial sie zglosic jesli facet mnie poda? A to dodatkowe koszty.

Powrót