Dziwna sprawa

• Autor wątku Autor wątku HandleCare
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

HandleCare

Użytkownik
Odpowiedzi
31
Witam.
Od ponad roku koresponduję mailowo z mieszkanką afryki.
Ma 23 lata, twierdzi że jej ojciec był współpracownikiem prezydenta i zginął w wyniku zamieszek wewnetrznych.
Dwa dni temu powiedziała że jej ojciec zdeponował w banku 4.8mln dolarów.
A ona ma status uchodzcy i nie może ich podjąc.
Poleciła mi napisać maila do banku, a w odpowiedzi banku poinformowali mnie że najlepiej gdybym wynajął prawnika w Senegalu ( bo tam miesci się ten bank), przesłał im kopie aktu zgonu jej ojca i certyfikat z banku.
Ona jest jako "second kine" do pobrania tych pieniędzy.
Kasa ma iść na jej konto, a ja mam być "partner" cokolwiek to znaczy.
Podała mi dziś maila do adwokata z którym się kontaktowała, ten adwokat chce moje dane imie,nazwisko,wiek,zawód,kraj i miejsce zamieszkania.
Brnąć w to dalej, czy to nie jest realne ?
Czy to może być kasa z kradzieży itd jak się obawiam, i mogę miec problemy ?
Proszę o poradę.
Pozdrawiam

ja miałam już kilka taki maili (raz był to mąż, inny razem ojciec), w jednym z nich sporo było o Bogu i chęci pomocy, trochę się "pobawiłam" w tłumaczenia, bo listy żywcem napisane jeżykiem słownikowy(bezokoliczniki, męskie formy rzeczowników) ale generalnie umieściłam je jako spamy, nie uwierzyłam w te bajeczki:(

No fakt, nieciekawa sprawa.
Wklejam przykładowego maila od niej

""
My Dearest Love,
I am very happy to read your loving mail and i hope that all will soon be well, i thank you for all your kind effort in helping me so that this transfer will be made to your account so that after the transfer you will send some money to me to get my traveling papers and come over to you there in your country where i will have freedom of myself and prove my love to you, honey i am thinking of you so much and i hope to be with you soones,i want to be free like some other people in this world i have suffer so much my dear, like i told you we eat only ones a day here in the camp, and many people are dieing so i don't want to be a victim of such,please if you got any reply from the lawyer just try and let me know okay.
""
Dzisiejszy

Adwokat chciał 600$ napisałem żeby sobie z tej fortuny potrącił, zaczął pisać że za poswięcony czas 15$ się należy że on jest bardzo zajęty.
Poslałem mu troche to mnie sprawa o kidnaping straszy

O naiwności ludzka. Temat do Hydeparku. Uśmiać się można.

HandleCare napisał:
""
My Dearest Love,
I am very happy to read your loving mail and i hope that all will soon be well, i thank you for all your kind effort in helping me so that this transfer will be made to your account so that after the transfer you will send some money to me to get my traveling papers and come over to you there in your country where i will have freedom of myself and prove my love to you, honey i am thinking of you so much and i hope to be with you soones,i want to be free like some other people in this world i have suffer so much my dear, like i told you we eat only ones a day here in the camp, and many people are dieing so i don't want to be a victim of such,please if you got any reply from the lawyer just try and let me know okay.
""
Ja tam bym jej wysłał kasę. Tak ładnie pisze... :D
Ale ja zawsze miałem zbyt miękkie serce ;P

zwykła ściema , nic więcej hehehe . U mnie takie coś ląduje tylko w spamie ;d

No, ale oni już od ponad roku korespondują!
Jak to tak, teraz... zabić miłość!

Powrót