Dziwna sytuacja i problem z gwarancja i towarem.

• Autor wątku Autor wątku Delaro
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Delaro

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Opisze wszystko od samego początku bo sytuacja jest bardzo dziwna i to bardzo dziwna….
Kupiłem jakieś 3/4 tyg temu kartę graficzna rtx3060ti za 2700 zł w jednym z największych elektromarketach w Polsce - Media Expert. Pudełko z karta przyszło otworzone jednak środek - sama karta była zaplombowana i w folii antystatycznej. SN się zgadzał między opakowaniem a tym na karcie graf. Mimo wszystko zgłosiłem to ale kartę otworzyłem i używałem ponieważ była zaplombowana wiec stwierdziłem, ze może nie ma co wielkiego problemu robić - SN się zgadza a karta działa. Problem pojawił się natomiast wtedy jak karta się zepsuła po 15 dniach lekkiego użytkowania i została odesłana na gwarancje. Po 3 tygodniach ekspertyzy dostałem maila od Media Expert :

„ Dzień dobry

Otrzymaliśmy informacje z serwisu ze numer Sn nie zgadza się z zakupem. Uprzejmie informuje że posiadamy jednego dostawce tego sprzętu a nie pochodzi on z naszej dystrybucji.

Proszę o informacje czy nie doszło do pomyki w wyborze sprzedawcy do którego składa Pan reklamacje.”

W tej chwili czekam na ich odpowiedz ale wyglada mi to raczej na „chłopski rozum”, ze chcą ze mnie zrobić oszusta.

Co zrobić w sytacji jak odmówią mi udzielenia gwarancji ? Kierować sprawę do Uokik ? Sądowac się ? Jak to ugryźć ?

Witam. Na fakturze nie ma podanego SN karty

To na podstawie czego "SN nie zgadza się z zakupem"?

Powrót