Dziwna sytuacja, zajęty majątek mimo braku dlugu ?

• Autor wątku Autor wątku toczki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

toczki

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Jakieś 5 lat temu opuściłem Polskę, wyjechałem za granicę oczywiście wymeldowałem się .
Wypowiedziałem wszelkie umowy, opłaciłem opłaty itd.
Nie mam żadnej rodziny, więc majątek leżał sobie odłogiem.

Po 5 latach postanowiłem wrócić do Polski, zajeżdżam patrzę a domku kampingowego nie ma , ogrodzenia też nie, za to są zainstalowane kamery, co mnie zdziwiło.
Za jakieś 10 min., przychodzi ochroniarz i pyta, co ja tu robię.
Ja mu wyjaśniam, że to jest mój teren.
Ten mnie wyśmiewa, dzwonie na policję, za jakiś czas przyjeżdża policja , dzwonią po rzekomego właściciela, przyjeżdża przedstawiciel (jego pracownik) ukazuje mi dokumenty.
Z jego wypowiedzi wynika, że:

Ziemię grunty zostały zajęte prawdopodobnie przez komornika poczym rzekomo sprzedane. Dłużnik czyli rzekomo ja miałem dług.
Co ciekawe jak się dowiedziałem nowym właścicielem jest biznesmen, który 5 lat temu chciał ode mnie wykupić te tereny, na co się nie zgodziłem.
Biznesmen a właściwie jego goryle wielokrotnie odgrażali mi się, że i tak te tereny wcześniej czy później zdobędą.

Oczywiście biznesmen wykupywał wszystkie tereny nie tylko moje, każdy z moich sąsiadów zgodził się sprzedać prócz mnie.
Pytanie, jakim cudem jestem czy też byłem dłużnikiem?
Gdzie mogę się dowiedzieć, dlaczego majątek, został zajęty?

Ostatnia edycja:
Zacznij od komornika prowadzącego tę egzekucję.

Flicka
Gdzie się dowiedziec który komornik prowadził tę egzekucję?

komornik, akta sadowe to podstawa. typuje ze koles wiedzial iz wyjezdzasz i niepredko wrocisz wiec na lewo uzyskal nakaz na doreczenie zastepcze...
moja rada - sprawdz powiazania i koneksje kolesia w miejscowej policji, prokuraturze i sadzie by ominac pewne szczeble... dobry prawnik i odzyskasz swoje z nawiazka ale troche czasu i nerwow cie czeka

info o komorniku uzyskasz w sadzie rejonowym wlasciwym miejscowo dla nieruchomosci. pdzy okazji zerkniesz w akta licytacji i troche juz sie dowiesz

Powrót