M
mayah
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Sprawa jest taka, mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu ponad 4 lata,
mieszkanie wynajmuję przez biuro. Około 2 tyg. temu pracownica biura
poinformowała mnie, że mam zaległości ok. 1500 euro, ponieważ przez 4 lata mieli(biuro) problem z systemem i dlatego teraz ja musze zapłacić zaleglości, których tak naprawde nie mam! Problem jest taki,że po upływie każdego kolejnego roku wyrzucałam kwitki za rok ubiegły, a
zostawiałam tylko za rok bieżący. Moje pytanie jest takie, czy biuro
może się ode mnie domagać "dziwnych" zaległości za ubiegłe lata? To, że mieli problem z systemem, według mnie to ich problem, i nie mogą się ode mnie domagać zapłaty tej sumy! Ale to tylko moje zdanie, a przepisy może stanowią inaczej, nie wiem, dlatego proszę o pomoc!!!!
Zapomniałam dodać, że mieszkam w Irlandii, i cała sytuacja dzieje się tutaj
mieszkanie wynajmuję przez biuro. Około 2 tyg. temu pracownica biura
poinformowała mnie, że mam zaległości ok. 1500 euro, ponieważ przez 4 lata mieli(biuro) problem z systemem i dlatego teraz ja musze zapłacić zaleglości, których tak naprawde nie mam! Problem jest taki,że po upływie każdego kolejnego roku wyrzucałam kwitki za rok ubiegły, a
zostawiałam tylko za rok bieżący. Moje pytanie jest takie, czy biuro
może się ode mnie domagać "dziwnych" zaległości za ubiegłe lata? To, że mieli problem z systemem, według mnie to ich problem, i nie mogą się ode mnie domagać zapłaty tej sumy! Ale to tylko moje zdanie, a przepisy może stanowią inaczej, nie wiem, dlatego proszę o pomoc!!!!
Zapomniałam dodać, że mieszkam w Irlandii, i cała sytuacja dzieje się tutaj
Ostatnia edycja: