Dziwne zawiadomienie- prośba o pomoc

• Autor wątku Autor wątku redboy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

redboy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Wczoraj w skrzynce pocztowej znalazłem zawiadomienie o przesyłce poleconej. Zastanowił mnie jedynie druk zawiadomienia u góry jest napisane : " Przesyłkę można odebrać w dn XX w godz XX w najbliższym urzędzie pocztowym , jednostce policji przy czym słowa " jednostka policji" jest skreślona. Na pocztę pójdę dopiero w poniedziałek, ale zdziwiła mnie ta skreślona " jednostka policji". Czy to znaczy, że przesyłka jest z policji ? Nie mam problemów z prawem, czy może to być np mandat za przekroczenie prędkości ?

skoro nie ma pan problemów z prawem, więc nie ma pan co się obawiać odebrania tej przesyłki ,a po jej odebraniu i zaznajomieniu z treścią pana pytanie będzie bezprzedmiotowe

Ja się nie obawiam ( no może mandatu) chciałbym się tylko dowiedzieć, czy to z policji ?

Może być z policji,skarbówki itp...Na odebranie takiego awizo masz 7 dni roboczych.

My nie wróżki, nie mamy (jeszcze) aparatu do prześwietlania na odległość przesyłek kierowanych do użytkowników forum.

Na serio to po awizo nie da się stwierdzić, kto jest nadawcą przesyłki. Sądząc z adnotacji doręczyciela chodzi o jakieś pismo urzędowe, że tak to ujmę, bowiem większość procedur przewiduje możliwość doręczanie pism przez policję. Nawiasem mówiąc policjanci - chyba - nie lubią robić za listonoszy :-)

Na takim druku awizo mogą być pisma z policji,które są do obioru w urzędzie pocztowym,z sądu,z prokuratury,lub tak jak napisał Roman-urzędowe.Ale ja baaardzo nie lubię takiego awizo w skrzynce :wink:

Powrót