Dziwny Komornik - ULTIMO

• Autor wątku Autor wątku OggY123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
komornik wstrzymał egzekucje... szkoda że kasa zachomikowana... rejonowy do tej pory nawet na sprawe nie spojrzał... kabaret... eh....

Na kasę chwilkę jeszcze poczekasz. Cierpliwości

W mojej sprawie w pazdzierniku ubiegłego roku zapdł wyrok oddalający powództwo ULTIMO z uwagi na przedawnienie . Telefonicznie uzyskałem informację iż wyrok jest prawomocny. Nie posiadam wersji "papierowej" wyroku .Czy będę potrzebował do czegoś jeszcze odpisu tego wyroku z informacją o prawomocności . Czy gdy np. Ultimo znowu zaatakuje wystarczy powołać się na sygnaturę sprawy ? (powaga rzeczy osądzonej . Swoją drogą sąd nie bada tego z urzędu ? )

Tak, wystarczy.
Nie zdziw się jednak, że Ultimo będzie ci wciskać ściemę że i tak zapłacić musisz bo... sąd nie wydał wyroku że zwalnia cię ze spłaty :D Serio, było tu już to opisywane

pytanie....

należy sie odszkodowanie za przewlekłość... sprawy....

jakie granice????

powołanie na ustawe...

SUGESTIE?????

Ostatnia edycja:
Tak, wystarczy.
Nie zdziw się jednak, że Ultimo będzie ci wciskać ściemę że i tak zapłacić musisz bo... sąd nie wydał wyroku że zwalnia cię ze spłaty Serio, było tu już to opisywane

Tak wiem :) . Makulaturę nadal dostaję ;). Kuszą nawet wizją wygrania auta :lol:

amelia2013 napisał:
Na kasę chwilkę jeszcze poczekasz. Cierpliwości

ile???... przeciez kasa moze zarabiac sama na siebie... eh... te komorniki...:)

amelia2013 napisał:
To nie wina komornika

to zrozumiałe....

na marginesie coś ruszyło w sprawie... ZAWIADOMIENIE o terminie na sierpień...
pytanie:

1. czy na tym etapie wierzyciel zostanie wezwany do uzupełnienia braków formalnych???....

2. czy powód powinien otrzymać pełną informacje o złożonym pozwie???..(kopia\oryginał ze złożonych dokumentów)

SUGESTIE?????

1. Jeśli sprawa trafiła z e-sądu - to tak
2. To powód nie wie co składał?

amelia2013 napisał:
1. Jeśli sprawa trafiła z e-sądu - to tak
2. To powód nie wie co składał?

1. sprawa w postepowaniu upominawczym NIE byla w e sadzie (upominawczy - wołomin)

2. zakrecilem sie.... pozwany.. :)

pozwany go nie otrzymal.....

oprócz poinformowania o zmianie instancji i daty rozprawy.... brak korespondencji...

To interweniuj w sądzie

sprawa na druga polowe sierpnia... wiec jeszcze jest czas.... ale pytanie brzmi... czy pozwany cokolwiek otrzyma...???

czy fatygowac sie i w akta zajrzec...

w sądzie zdziwienie ze pozwany nie otrzymał pozwu..... eh....

I co w związku z tym zdziwieniem, wyślą cokolwiek?

sędzia wydający zawiadomienie o rozprawie uznał ze pozwu nie potrzeba wysylac ponieważ pozwany (chyba) zna całą sprawne.... masakra jakaś...

z informacji uzyskanych... trzeba atakować w przyszłym tygodniu... ale nie ma pewności na korespondencje....

teraz pytanie... czy nie otrzymanie pozwu może być przyczyną do oddalenia powództwa????

SUGESTIE????

OggY123 napisał:
teraz pytanie... czy nie otrzymanie pozwu może być przyczyną do oddalenia powództwa????

SUGESTIE????
Bez jaj :lol:
Odroczenie rozprawy

to wiem... ale pytanie brzmi czy pozwany musi otrzymać pozew..????

Powrót