dziwny przypadek mandatu za jazde bez biletu

• Autor wątku Autor wątku lewy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lewy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
zlapaly mnie kanary za jazde bez biletu,jednakze nie wiem dlaczego przeoczyli (ak mnie sie wydaje bardzo istotna rzecz) a mianowicie nie wzieli odemnie podpisu i na mandacie ktory otrzymalem moj podpis nie widnieje.
czy w takiej sytuacji mandat jest wazny i czy mam jakies szanse by sie od tego zajscia odwolac jezeli przysla mi poczta ponaglenie do zaplaty i powiedziec ze zadnego mandatu nie otzrymalem?prosze o odpowiedz,dzieki

mandat nie podpisany jest nieważny!

Za jazdę bez biletu nie ma mandatu.

[cytat="lewy":2uqu8bsl]zlapaly mnie kanary za jazde bez biletu,jednakze nie wiem dlaczego przeoczyli (ak mnie sie wydaje bardzo istotna rzecz) a mianowicie nie wzieli odemnie podpisu i na mandacie ktory otrzymalem moj podpis nie widnieje.
czy w takiej sytuacji mandat jest wazny i czy mam jakies szanse by sie od tego zajscia odwolac jezeli przysla mi poczta ponaglenie do zaplaty i powiedziec ze zadnego mandatu nie otzrymalem?prosze o odpowiedz,dzieki[/cytat:2uqu8bsl]

Przede wszystkim nalezalo by powiedziec, ktory z egzemplarzy "fakturki" Pan otrzymał?
Nie wiem jak wygladają u Pana druki dotyczące nałożenia opłaty dodatkowej za przejazd bez ważnego biletu, to jest czy występują one w formie samokopiujacej, czy też nie, a jeżeli tak to czy otrzymal Pan pierwszą kartę (tą wypełniana przez kontrolera), czy też tylko kopię tego dokumentu.

a ja dostalem mandat ktorego nie podpisalem i juz dawno byl u mnie komornik i odzyskal naleznosci, a kanar w pociagu pokazal mi punkt regulaminu gdzie pisze ze nie musze sie podpisac a mandat jest wazny:)

Dziwne bo moim zdaniem podpis powinien byc,aby uznac mandat za wazny

ludzie - zrozumcie to wreszcie !! opłata dodatkowa to nie jest mandat...!!!:mad:

Powrót