E-kancelaria inter risk nie znam firmy

• Autor wątku Autor wątku tomecki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomecki

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam jak w temacie dostałem pismo z e-kancelaria ze mam jakiś dług wobec InterRisk towarzystwo ubezpieczeń
Na piśmie nie ma za co ten dług żadnych informacji
Pisze jedynie ze mam zaplacic 701 zl w ciągu 5 dni bo inaczej sprawa do sądu pismo zostało wystawione 22.11.2013 a ja je z skrzynki dziś wyciągnełem (więc tu moje pierwsze podejrzenie takie pisma nie przychodzą z potwierdzeniem odbioru ???)
Czytałem ze to są dziwne firmy więc chciałbym sie dowiedzieć jak dzialać w takiej sytuacji
dzwonić dowiedzieć się za co jest ten dług czy nic nie robić .... ??

Nic nie rób i wywal do kosza, jeśli poleconym nie wysłali.

a masz jakiś dług? tak czy owak, olej to. pilnować sprawy trzeba jeśli coś z sądu przyjdzie

Ja osobiscie z firma (InterRisk towarzystko ubezpieczen) której rzekomo jestem winien pieniądze nigdy nie miałem doczynienia.
Czyli co???? To jest firma która próbuje wykorzystać naiwność ludzi ???

tzn że e-kancelaria szuka barana do przystrzyżenia. zalecane: brak kontaktu z e-kancelarią (próby wyjaśnienia prawdopodobnie nie przyniosą efektu, a wręcz nasilą nękanie) i wyluzowanie (nie ma sensu i nie ma się czym stresować)

InterRisk S.A. Vienna Insurance Group - Tu w skład którego wchodzi InterRisk oraz TU PZM (Polski Związek Motorowy). Te dwa towarzystwa ubezpieczeń połączyły się w jedno i występują tylko pod logiem InterRisku.
Jeżeli nie ubezpieczałeś kiedyś samochodu w Ir albo pzm, to widocznie musiałeś kupić samochód, który miał ubezpieczenie w którejś z tych firm ubezpieczeniowych.
Miałem podobnie więc zadzowniłem i się dowiedziałem co i jak.
a ekancelaria to normalna firma windykacyjna taka jak np. kruk

tomecki napisał:
Ja osobiscie z firma której rzekomo jestem winien pieniądze nigdy nie miałem doczynienia.
Upewnij się czy nie zaszła sytuacja, o której pisze psmd. Jeżeli nic takiego nie miało miejsca, to nie zdziwiłbym się, gdyby wysłali pismo nie sprawdzając dokładnie adresata. Wystarczyło, że nazwisko się zgadza. Pracowałem w tej firmie, więc znam tamtejsze realia.

Powrót