e-sąd i przekazanie do normalnego sądu

• Autor wątku Autor wątku Hanzol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

Hanzol

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam 14.01.2014 dostałem orzeczenie z e-sądu "Wobec stwierdzenia braku podstaw do wydania nakazu zapłaty przekazać rozpoznanie sprawy do sądu w Chorzowie" czytałem na forum ze teraz powinna się odbyć sprawa w normalnym sądzie ale mam pytanie ile max czasu ma e-sąd na przesłanie dokumentów i średnio w jakim czasie to robi i ile czeka się mniej więcej na rozprawę a i jeszcze czy mam wypytywać w sądzie czy grzecznie czekać na zawiadomienie o terminie odbycia się rozprawy

grzecznie czekać to zawsze najlepsze wyjście;)
A poważniej - data wyznaczenia sprawy zależy od obłożenia konkretnego sądu

Hanzol napisał:
....przekazać rozpoznanie sprawy do sądu w Chorzowie" czytałem na forum ze teraz powinna się odbyć sprawa w normalnym sądzie .....

Nie do końca jeśli o dług wystąpiła firemka windykacyjna, która kupiła dług w tzw pakiecie - to nie posiada dokumentów potwierdzających istnienie długu. Sąd wezwie ich do usunięcia braków formalnych oni nie uzupełnią i sprawa zostanie umorzona... I wg prawa dalej będziesz miał dług...... bo nie ma orzeczenia sądu co do istoty sporu....

nie ja jestem osobom prywatną i mam potrzebne dokumenty ale pisze bo czekam już przeszło 2 miesiące i cisza i się zastanawiam czy nie zainteresować się tym bardziej

Hanzol napisał:
nie ja jestem osobom prywatną i mam potrzebne dokumenty ale pisze bo czekam już przeszło 2 miesiące i cisza i się zastanawiam czy nie zainteresować się tym bardziej

Po prostu zadzwoń do sądu - mając numer sprawy dowiesz się czy i kiedy przekazali i do jakiego sądu. Tyle możesz się dowiedzieć.

A potem do II sądu i może coś Ci powiedzą.

Powrót