Z
zabcia_
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 63
Witam!
Założyłam swoje konto w e-sądzie.
Jestem zadłużona w firmie Aasa Polska, nie dotrzymałam polubownych terminów.
Dzisiaj na swoim koncie zobaczyłam, że mam jakąś sprawę.
Tak dokładnie:
- widać sygnaturę sprawy
- status orzeczenia: wydano
- data orzeczenia: 06/12/2016
- opis: postanowienie o braku podstaw do wydania nakazu i przekazaniu według właściwości
"p o s t a n a w i a
przekazać sprawę do Sądu Rejonowego dla Wrocławia-Krzyków.
U Z A S A D N I E N I E
W dniu 12/08/2016 roku powód Aasa Polska S.A. z siedzibą w Warszawie złożył do Sądu Rejonowego Lublin -
Zachód w Lublinie pozew w elektronicznym postępowaniu upominawczym.
Na podstawie art. 499 pkt 2 k.p.c. Sąd stwierdził brak podstaw do wydania nakazu zapłaty bowiem przytoczone
okoliczności budzą wątpliwości.
Dlatego też na podstawie art. 505 [33] § 1 k.p.c. przekazuje sprawę do rozpoznania sądowi właściwości ogólnej
pozwanego.
Z tych powodów orzeczono jak na wstępie"
Moje pytanie co teraz? Jak to będzie wyglądało? Co się będzie działo? Ile będzie się czekać na jakieś papiery?
Zbieram już pieniążki na spłatę zadłużenia (tak, wiem, trzeba było o tym wcześniej myśleć, a nie teraz).
Ale moje pytanie: czy mogę teraz wpłacać małe kwoty by zmniejszać dług? Komu? Aasie Polska?
Proszę o odpowiedzi i pomoc!
Założyłam swoje konto w e-sądzie.
Jestem zadłużona w firmie Aasa Polska, nie dotrzymałam polubownych terminów.
Dzisiaj na swoim koncie zobaczyłam, że mam jakąś sprawę.
Tak dokładnie:
- widać sygnaturę sprawy
- status orzeczenia: wydano
- data orzeczenia: 06/12/2016
- opis: postanowienie o braku podstaw do wydania nakazu i przekazaniu według właściwości
"p o s t a n a w i a
przekazać sprawę do Sądu Rejonowego dla Wrocławia-Krzyków.
U Z A S A D N I E N I E
W dniu 12/08/2016 roku powód Aasa Polska S.A. z siedzibą w Warszawie złożył do Sądu Rejonowego Lublin -
Zachód w Lublinie pozew w elektronicznym postępowaniu upominawczym.
Na podstawie art. 499 pkt 2 k.p.c. Sąd stwierdził brak podstaw do wydania nakazu zapłaty bowiem przytoczone
okoliczności budzą wątpliwości.
Dlatego też na podstawie art. 505 [33] § 1 k.p.c. przekazuje sprawę do rozpoznania sądowi właściwości ogólnej
pozwanego.
Z tych powodów orzeczono jak na wstępie"
Moje pytanie co teraz? Jak to będzie wyglądało? Co się będzie działo? Ile będzie się czekać na jakieś papiery?
Zbieram już pieniążki na spłatę zadłużenia (tak, wiem, trzeba było o tym wcześniej myśleć, a nie teraz).
Ale moje pytanie: czy mogę teraz wpłacać małe kwoty by zmniejszać dług? Komu? Aasie Polska?
Proszę o odpowiedzi i pomoc!