E-sąd Lublin - polisa OC

• Autor wątku Autor wątku kamilbrzoza90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Czy oświadczenie rodzica(dom rodzinny), że w tym czasie nie mieszkałem pod danym adresem będzie dokumentem na podstawie którego mogę się odwołać od nakazu? Ew. oświadczenie innej osoby o zamieszkaniu pod adresem X w tym czasie ?

Nie masz innych możliwości udowodnienia innego adresu? No jeśli nie to na upartego świadkowie mogą być...

Właśnie przyszła odpowiedź w sprawie polisy której sprawa dotyczy:

"Szanowny Panie,

dziękuję za korespondencję.
Informuję, że wskazaną polisę objęła sprzedaż wierzytelności, w związku z czym nie jest możliwe wygenerowanie dokumentów przez towarzystwo MTU.
Proszę o zwrócenie się do firmy, która przejęła wierzytelność polisy. Nazwa firmy to Intrum Justitia, a numer telefonu to 22 576 60 65.

Odpowiadając na wiadomość prosimy nie usuwać historii korespondencji.

W przypadku pytań lub wątpliwości zapraszam do korzystania z infolinii.
Z poważaniem,

Maja Krauz

Zespół Obsługi Klienta"

kamilbrzoza90 napisał:
Właśnie przyszła odpowiedź w sprawie polisy której sprawa dotyczy:

"Szanowny Panie,

dziękuję za korespondencję.
Informuję, że wskazaną polisę objęła sprzedaż wierzytelności, w związku z czym nie jest możliwe wygenerowanie dokumentów przez towarzystwo MTU.
Proszę o zwrócenie się do firmy, która przejęła wierzytelność polisy. Nazwa firmy to Intrum Justitia, a numer telefonu to 22 576 60 65.

Odpowiadając na wiadomość prosimy nie usuwać historii korespondencji.

W przypadku pytań lub wątpliwości zapraszam do korzystania z infolinii.
Z poważaniem,

Maja Krauz

Zespół Obsługi Klienta"

Szanowni użytkownicy. Czy ktoś mógłby wyrazić opinię, czy podniesienie tego nakazu zapłaty to na pewno dobry pomysł?

Zależy czy pod tym adresem pod który był awizowany mieszkałeś, czy też nie - oraz czy możesz to udowodnić.

Syphar napisał:
Zależy czy pod tym adresem pod który był awizowany mieszkałeś, czy też nie - oraz czy możesz to udowodnić.

Tak jak pisałem- nie mieszkałem. Jedynie mogę to udowodnić oświadczeniem świadków.

Wystarczy. Aczkolwiek na samych świadkach będzie to trudniejsze.

Powrót