E sad Lublin

• Autor wątku Autor wątku KubekKawy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KubekKawy

Użytkownik
Odpowiedzi
31
Witam.Temat pewnie walkowany notorycznie,ale mnie ucieszy krotka odpowiedz.Oczekuje w mojej sprawie na pismo z sadu z nakazem zaplaty,gdzie podwaze jego wymagalnosc.Dzis od firmy kruk otrzymalem list zwykly z wezwaniem do zaplaty z e sadu w Lublinie. Czy to wezwanie jest autentyczne,czy kolejny sprytny straszak?Pozdrawiam

Jeśli na wezwaniu masz sygnaturę sprawy, to udaj się do SR i tam uzyskasz wgląd w te akta, nie daj się spławić:
1. F.W. przez "przypadek" podała sądowi zły adres korespondencyjny i musisz wystąpić o przywrócenie terminu wątek presco post 98
2. FW dla zwiększenia efektu, sfałszowała nakaz ( mało prawdopodobne), z największą przyjemnością udaj się do prokuratury zgłaszając ten fakt

Ostatnia edycja:
dostalem nakaz zaplaty z e sadu przyslany w kopercie kruk listem zwyklym nie bulo mnie w domu termin minal w czwartek

Termin miął w czwartek, bo?
Nakaz był doręczony zastępczo dwa tygodnie temu?
Czy wydany 17 sierpnia?

bylo napisane ze jak nie zaplace do czwartku to grozi mi komornik,wydaje mi sie ze to lipne pismo ani pieczatek ani prawnika tyljo ze kancelaria RAVEN zadnych nazwisk,no i wydaje mi sie ze taki nakaz powinien przyjsc listem poleconym,jak wszystkie nakazy itp

To kancelaria RAVEN czy e-sąd?

Może przysłali Ci wzór pozwu że mają już "gotowca" - gdzieś czytałem że jakaś FW tak właśnie robi. Jeśli jesteś pewien że jest przedawnione wgzekwowanie w sądzie to OK ale pamiętaj że mogą Cię wpisać do Infomonitor/KRD/ERIF mimo ze podniesiesz zarzut.

No właśnie to należało by poddać w dyskusję - czy tak powinno być można ale to temat na inną dyskusję :)

Wroclaw,dnia 21.08.2012

Zawiadomienie

W sprawie PWBK/4/2029

Wydano: Nakaz zaplaty

Pozwany: ja

W imieniu powoda sprawe prowadzi: Kancelaria prawna Raven

Sad wzywajacy do zaplaty: Sad rejonowy Lublin-Zachod w Lublinie VI
Wydzial cywilny

Kwota wskazana w nakazie: 13tys

Termin zaplaty: 30.08.2012

W przypadku braku terminowej wplaty wierzyciel zlozy wniosek do komornika o wszczecie egzekucji(po uzyskaniu przez sad klauzuli wykonalnosci)

jest pieczatka; Koordynator spraw sadowych i egzekucji i podpis wydrukowany,pismo jest na zwyklym papierze z logo KRUK S.A nie ma pieczatki sadu i przyszlo pismo listem zwyklym

To wyglada na scieme i probe podszycia sie ze niby maja nakaz. Zadzwon i niche podadza Ci numer sprawy w e sadzie i potem pojdz do Sadu Rejonowego zaznajomic sie i wyjasnic czemu nie dostales nic do domu...

A jak to sciema (jeszcze nie ma nakazu) to chyba jest to proba podszycia sie pod nie istniejacy nakaz - tutaj sie bardziej doswiadczeni musza wypowiedziex czy nie mozna z tego jakiejs afery zrobix.

Sory za brak pl znakow. Taka klawiatura w tym momencie :)

Tego nie bo to ich pismo a nie wyrok. Ale zadzwon i zapytaj niech powiedza wprost czy maja wyrok jak tak to niech podadza numer akt i wtedy biegusiem do Sądu.

Znając ich praktykę, nie jest to nakaz wydany przez sąd, ale NAJPRAWDOPODOBNIEJ sąd wydał nakaz i doręczono Ci zastępczo pod ten adres (bo Cię nie było), lub pod jakiś dawny adres zamieszkania.

Dlatego słusznie zauważono, abyś zadzwonił do e-sądu i zapytał się, czy jest nakaz na Ciebie.

hah zadzwonilem do kruka i sie dowiedzialem ze nie mam wgladu do akt!!!!????

Do kruka, po co dzwoniłeś?

Czyś Ty jakiś taki niereformaowalny jesteś??

Dobrze że dzwonił bo od nich musi dostać numer akt sprawy w Sądzie żeby tam się udać. I to powinni byli mu podać jak w Kruku odmówili to coś czuję że nie mają żadnego nakazu (jeszcze) i blefują (narazie).

Ostatnia edycja:
@Kubek kawy miał zadzwonić do e-sądu w Lublinie. Kilka dni temu była już taka sprawa na forum - zainteresowany o wydanym nakazie dowiedział się właśnie z pisma od FW. Dlatego nie powinien tego lekceważyć - jeśli nakaz był wydany i się uprawomocnił (bo np. sąd zatwierdził "doręczenie zastępcze") to terminy już biegną.

No i od poniedzialku zaczynam prace,podwazac czy nie? bo nie chce po miesiacu dowiedziec sie ze mi komornik zajal wynagrodzenie :/

jak napisze ze niezgadzam sie z nakazem bo zgodnie z paragrafem 118 kc wymagalnosc roszczenia przedawnila sie to wystarczy? wyslac to do e sadu czy kruka?

Powrót