e-sąd sprzeciw po terminie

• Autor wątku Autor wątku apfff
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

apfff

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam wszystkich proszę o pomoc w sprawie przedawnionego długu mianowicie dostałem z e-sądu wezwanie do zapłaty ale spóźniłem się z odpisaniem termin 14 dni pismo wysłałem po 16 czy jest jakaś szansa na odwołanie od nakazu zapłaty proszę o pomoc

robilee - nie mieszaj mnie w czyjeś cytaty

Robilee napisał:
Sorry jerry23. Nie wiem jak to się stało,
Tak się często na tym forum dzieje- to nie wina Robilee, ale aspektów technicznych.
Co do meritum- to przekroczenie bez usprawiedliwionego powodu terminu powoduje uprawomocnienie się nakazu i już nic w sprawie nie da się zrobić.

Bedek napisał:

Właśnie - jeśli się spóźniłeś z nie swojej winy np nieobecność w w miejscu zamieszkania , kraju lub inny przypadek losowy wypadek choroba
- można składać wniosek o przywrócenie terminów.

Jeśli własne niedbalstwo - to cóż za błędy się płaci. Wysłałeś po terminie - czekaj na decyzję a nuż widelec.....

apfff napisał:
Witam wszystkich proszę o pomoc w sprawie przedawnionego długu mianowicie dostałem z e-sądu wezwanie do zapłaty ale spóźniłem się z odpisaniem termin 14 dni pismo wysłałem po 16 czy jest jakaś szansa na odwołanie od nakazu zapłaty proszę o pomoc
jak np. ordynator zaświadczy, że w tym czasie leżałeś w szpitalu bez mozliwości ruchu, najlepiej pod respiratorem, to szansa prawie 100%

Powrót