e-sąd

• Autor wątku Autor wątku bubb
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bubb

Użytkownik
Odpowiedzi
177
Witam,
czy nakaz zapłaty z e-sądu / należność była przeterminowana/ z okresu, gdzie wyroki zapadały bez sprawdzania nie wymagalności można jakoś podważyć, jeśli sprawa jest u komornika?

Nakaz zapłaty z e-sądu został awizowany na prawidłowy adres zamieszkania i odebrany?

Witam,
tego niestety nie wiem, muszę ustalić.Mam skrytkę na poczcie, jeśli listonosz nie zostawił awizo /często to robi/ to jest problem...

Komornik żąda podstawienia auta, które było własnością syna w 90%, 10% było moje z uwagi na duże znizki w OC. Auto syn kupił w 2011 r i sprzedał po 1,5 roku osobie fizycznej na części.
Do dziś auto jest w rejestrze pojazdów na syna, nabywca nie przerejestrował go, a syn ma umowę kupna sprzedazy...
nie wiemy co teraz :(

Witam,
w piśmie od komornika widnieje:
"nakaz zapłaty" z dnia 30-01-2012, klauzula wykonalności z 15-05-2012...Chyba za pózno na cokolwiek? Nie wiem czy po tak długim czasie coś ustalę-są sygnatury akt, może uda się uzyskać dostęp elektroniczny...
wierzyciel to Debt Trading Partners /skupują przeterminowane nalezności/, kwota 1250 zl około, nie mam pojecia za co , opłaty.opłaty,odsetki etc. - drugie tyle...
A komornik :
- żąda podstawienia auta /polonez/ którego właścicielem był syn a nabywca go nie wyrejestrował...nadal figuruje na syna no i na mnie...Stąd pewnie to zajęcie. Wartość rynkowa 15 letniego takiego poloneza to srednio 1400 zł.
Nie wiem co teraz, dokumenty ze sprzedaży syn ma, ja mam umowę darowizny.
Nie mam majątku , od kilku lat nie pracuję /została "usterka" po sepsie w 2007 r.

Ostatnia edycja:
Zarejestruj się na www.e-sad.gov.pl albo zadzwoń do Lublina i ustal na jaki adres wysłano nakaz, czy ktoś odebrał ten nakaz i kto.

Powrót