easy debt - zapłacona należność a zajęcie komornicze

• Autor wątku Autor wątku zagubiony000
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zagubiony000

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
Chciałbym prosić o pomoc.
Miałem jakiś czas temu niezamkniętą sprawę. Dokładnie wiedziałem o co chodzi gdy przyszedł nakaz z e-sądu. Kwoty widniejące na nakazie wpłaciłem na co posiadam potwierdzenia ale oczywiście firma getback w imieniu easy debt twierdzi, że to za mało. Wysłałem im nie raz wiadomość, że zapłaciłem, że o co im chodzi z tą kwotą. Mało tego do akcji wszedł komornik. Pisałem im maila z całą historią to kazali mi wysłać wniosek o wstrzymanie egzekucji. Wysłałem oczywiście odmowa, bo ja nie mogę tylko wierzyciel do tego jakieś 2 śmieszne cytaty z książek.

Zapłaciłem wszystko co było w nakazie plus ponad 200 zł jakieś 1.5 miesiąca później, żeby mieć święty spokój a tu się okazuje, że getback chce jeszcze 150 zł i komornik zrobiła zajęcie na 600.

Może mi ktoś powiedzieć gdzie z tym mam się udać? Bo już sam nie wiem. Skoro wszystko zapłaciłem zgodnie z nakazem z esądu, a tutaj co chwila coś wymyślają, a komornik ma gdzieś pisma z esądu i dowody wpłaty.

Policz dobrze - kwota z nakazu plus odsetki, plus koszty. Jeśli się zgadza a getBack woła jeszcze - to powództwo przeciwegzekucyjne. Zapłacą za sprawę to już cię nie ruszą.

Powrót