eDarling - ponownie

• Autor wątku Autor wątku malmo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

malmo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam

Ja również mam taki sam problem jak użytkownicy tematu niżej.
Napisałem na pomoc@edarling aby skasowali mi konto premium.
Wysłałem 2 maile.
Pisało, że doszły i że niedługo przyjdzie odpowiedź na pytanie. A niestety dzisiaj przyszły znowu nowe oferty itd itp.

Przedwczoraj kupiłem konto premium.

A skasować konta się nie da, bo najpierw trzeba "pozbyć" się premium.

proszę o pomoc

z góry przepraszam za zakładanie nowego tematu, ale nie chce mieć żadnych problemów z sądami itd i bardzo mi zależy na czasie.

UWAGA NA EDARLING

1) 13.08 zarejestrowałem się w serisie Darling.

2) Tego samego dnia wykupiłem członkostwo „Premium” - jeśli tego nie zrobisz to krok pierwszy nie ma żadnego sensu bo ani nie możesz do nikogo wysłać wiadomości nawet w odpowiedzi na wiadomość którą ktoś wyśle do ciebie.

UWAGA NA PIERWSZĄ ZASADZKĘ: po wypełnieniu danych (karty kredytowej) wystarczających do zrealizowania płatności i już po zrealizowaniu płatności czyli wtedy gdy twoje konto karty kredytowej już zostało obciążone przez serwis edarling zdziwisz się, że w następnym kroku musisz wypełnić formularz w którym każą ci podać informacji których wcale nie masz ochoty im podawać: imię, nazwisko i adres zamieszkania! (przy czym lakonicznie piszą tylko „ w celu weryfikacji danych” - bez wyjaśnień jakiej weryfikacji to ma służyć i co chcą weryfikować i kiedy) Jeśli Ci się to nie podoba i już masz dość serwisu edarling i chcesz się wycofać z członkostwa „PREMIUM” to trochę za poźno gdyż pieniadze z karty właśnie ci zdjęto. Ponieważ uznałem to za wyłudzanie danych osobowych nie wypełniłem tego formularza tylko zamknąłem okienko serwisu Edarling. Pomyslałem no trudno pal licho 40 zl w takim razie zaraz się zaloguję i zrezygnuję z tej frajdy.

3) Zalogowałem się przeczytałem, że „ dla mojej wygody – jeżeli nie wypowiem członkostwa Premium moje członkostwo będzie automatycznie przedłużone tzn kasa w kolejnych miesiącach będzie spada c z mojego konta na rzecz serwisu Darling.

UWAGA NA DRUGĄ ZASADZKĘ: Okazuje się że mimo tego członkostwo załatwiają ci od reki ściągając przy tym w 5 sekund kasę to okres jego wypowiedzenia jest 2 tygodniowy więc jeśli się zagapisz to przynajmniej zapłacisz jeszcze raz mimo, że nie będziesz miał na to ochoty.

4) Po zalogowaniu szukam jak mogę wypowiedzieć członkostwo Premium. Jeśli spodziewasz się, że klikniesz gdzieś i sprawa załatwiona to się mylisz. Nie będę teraz opowiadał jak to jest skomplikowane i nieczytelne w każdym razie bądź pewien, że po 15 minutach poszukiwań poczujesz się jak głupek albo doznasz olśnienia, że serwis Edarling robi swoich klientów w pięknego konia i na pewno nie będziesz wiedział czego tak naprawde się od ciebie oczekuje i co masz zrobić tak naprawde, żeby podziękować im za „współpracę” i jednocześnie nie przekazywac im informacji – danych osobowych których nie chcesz im udostępnić (bo są twoje).

5) Jakkolwiek chcesz skontaktowac się z pomocą serwisu Darling żeby ci powiedzieli co masz zrobic wyjaśniając twoje wątpliwości – to nie masz zadnych szans. UWAGA NA TRZECIA ZASADZKE: jedynym sposobem skontaktowania się z nimi w sparwie twoich wątpliwości wsparcia, reklamacji czy czegokolwiek jest droga emailowa na adres pomoc@edarling.pl przy czym na żaden z moich maili w których pisze ze chce się z nimi rozstać i jak mam to zrobić nie dostaniesz żadnej odpowiedzi. W ciągu 12 dni wysłałem do nich 6 maili – zero reakcji z ich strony.

UWAGA NA ZASADZKE CZWARTA: Regulamin dostępny na ich stronie mowi o tym ze możesz wysłać do nich maila podajac: NAZWISKO (!), adres emailowy podany w serwisie edarling (przeciez go maja!) i hasło dostepu do twojego konta w serwisie Darling! UUUPPPSS: JAKI SERWIS ŻĄDA podawania twojego hasła do serwisu drogą mailową!!! – przecież służy ono do logowania do serwisu! Wiec skoro jestes zalogowany to znaczy ze to ty! Skąd mogę wiedzieć co oni zechcą zrobic na moim koncie tzn w moim imieniu? – mogą wykupić mi członkostwo w swoim słodkim serwisie eDarling na 10 lat..  piękne co? Ale ok. poddałem się (mimo, że wcale nie jest pewien ze im to wystarczy do tego żeby uznać moje wypowiedzenie za ważne) podałem im: swoje nazwisko, adres emailowy podany w profilu na moim koncie w Darling oraz hasło do logowania się do serwisu (mimo ze czylem się przy tym jak głupek wystrychniety na dudka).

6) Do tej pory brak odzewu z ich strony i jakijekolwiek reakcji. ZERO. KOMPLETNA CISZA. Za dwa dni minie termin wypowiedzenia im umowy po przekroczeniu którego pobiora ode mnei przynajmniej kolejna płatnośc za nastepny miesiąc. Oczywiście nei podaruje im tego i będę reklamował w MASTER CARD zdejmowanie mi kasy z konta karty kredytowej ale uznanie tej reklamacji będzie trwalo miesiąc , dwa… a ja będę czul się jak frajer.

7 ) Dodam ze firma zarejestrowana jest w NEimczech – cos nie wierze ze tam tez ma siedzibę i że nawet jeśli chciałbym ich odwiedzić i powiedziec co o nich mysle ze tam maja swoja siedzibe i ze pod tym adresem znajde kogokolwiek z firmy Darling.

Wlasnie prowadz ostrą kampanie reklamową i natną wielu nowych klientów – mam nadzieje ze Was wystarczająco przed korzystaniem z serwisu edarlin zniechecilem. Jesli nawet nei skubna wam kasy to przynajmniej starcicie duzo swojego czasu na "randke" z nimi a na pewno poczujecie sie jak durnie.

Pomocy!!! Podobnie jak moi przedmówcy zarejestrowałam się na eDarling... na szczęście pod pseudonimem, bo wstyd mi samej przed sobą, że dałam się oszukać portalowi randkowemu. Zarejestrowałam się tam godzinę temu, oczywiście wykupując pakiet Premium... i nie doczytałam... że ten pakiet jest na rok... 120 zł z konta poszło w błoto...Błagam Was , jak się z tego niemieckiego szajsu wycofać?? Czy jest możliwy zwrot pieniędzy?? Przynajmniej częściowo??? Czy wysłanie maila z rezygnacją ma teraz sens??? Ratuunku... jestem laikiem w tych prawnych procedurach i zła jestem na samą siebie okrutnie. Pozdrawiam!

Witam serdecznie!

Ja również usiłuję pozbyć się konta na edarling i niestety bezskutecznie... Wysłałam formularz rezygnacyjny na ich adres pocztowy, ale niestety nie otrzymałam żadnego potwierdzenia czy dotarł. W związku z tym, że przegapiłam 14 dniowy okres wypowiedzenia wiem, iż za jeden miesiąc powinnam jeszcze zapłacić, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji jak. Wysłałam już do nich kilka maili i zero reakcji z ich strony. Już naprawdę nie wiem co robić. Nie chcę mieć przez nich kłopotów, płacić odsetek itp. chcę się po prostu pozbyć tego świństwa! Pomocy!!! :mad:

nizej na forum macie 2 temat gdzie wszystko jest napisane

nie pamietam zebym zdecydowala sie na premium, a wyslalam ok 25 wiadomosci :/ ?!

Hmm... no mi tez głupio ze jestem naiwna .. ale cóż zrobic, człowiek to taka istota, ze w poszukiwaniu szczęścia skłonna jest zawrócić kijem Wisłę :)
Szczerze mowiąc, nie pamietam, żebym klikała na opcję "zapłaty za pol roku", a w proflu chyba nawet nie ma informacji odnosnie daty wygasniecia członkostwa.

Proponuję tym co maja na to czas i chcą oczywiscie, zgłosić fakt popełnienia przestępstwa przez ten portal o wyłudzenie. Ja chyba tak zrobie, 120 zl na ulicy nie znalazłam, a im nie daruje.

Ja wlasnie opisalam ogólnie sprawę, wkleilam te linki i wysłałam do prgramu uwaga w TVN, oraz opisalam to wszystko na stronie "Dzien dobry TVN". W ubiegla sobote czyli 18 wrzesnia gościcli u siebie w programie jakiegoś przedstawiciela - taka kryptoreklama. Szkoda, ze zanim zaprosili nie poszukali informacji w internecie na ich temat, jak to np. uczyniłam ja.

pozdrawiam wszystkich
Aga

Super. Z tego co widzę wszyscy maja ten sam problem.
Jestem na tym fatalnym serwisie od paru dni, właśnie wpłaciłam kasę i już chcę zapomnieć ze tam jestem.

Może "ktoś" wpadł na pomysł jak zbić kasę nie robiąc totalnie nic, skoro wszyscy którzy się logują i płacą chcą uciec. Poza tym budują sobie fantastyczną bazę danych, która jest warta o wiele więcej.

Tym powinien jednak zająć się prawnik i urzędy chroniące konsumenta , jak sądzicie

WITAM
wszystkich poszkodowanych i niezadowolonych.

Kochani !!! Mam cudownych pomysł !

Spotykajmy się z tego forum :)! Niech to będzie takie małe nasze forum randkowe :) !

Wkońcu bylibyśmy na Edarling.

Ja chyba miałam dużo szcześcia, bo nie wykupiłam konta premium,
1. na pocz. nie miałam aż tyle środków na komórce
2. co ma wisieć nie utonie - nie spieszyłam się z rejestracją
3. z komórki nie chcieli mi podbrać kasy :-D , bo nie miałam konta w Dotpayu :-=] i to mnie uratowało
4. jak kazali mi podać tel. kom i pesel i jak weryfikują dane? - zaczęłam się zastanawiać co się za tym kryje.
5. Tel. do przyjaciółki i rozmowa o ttym na ile chcę podać swoje dane i jeśli kit im wcisnę to co mi potem za to grozi .

6. Ostatni krok - trafiłam dzięki niej na Wasze opinie

Co Wy na to, żeby się ze sobą zapoznać przez to forum? Mam nadzieję, że moja propozycja nie narusza zasad tego forum? A jeśli tak to proszę o wyjaśnienie.

Co Wy na to żeby się zapoznać?
Monika lat 24
MAIL : monis24375@go2.pl

Czekam na miłe wiadomości od Was, róznica wieku - max do 10 lat.

Pozdrawiam Ciepło!
M.

Ja zanim zdecydowałem się wpłacić za konto na edarling, przez 2 dni od chwili wypełnienia testów dostałem przeszło 200 deklaracji od eDarling że ma dla mnie wyselekcjonowane oferty, szczególnie pasujące do mnie, których autorki posyłają mi uśmiechy, wiadomości, zadają pytania, i chcą się ze mną skontaktować - dlatego mam nie zwlekać i skorzystać z ceny promocyjnej, 90zł na 6m-cy.
Wtedy zrobiłem coś najgłupszego w swoim życiu: - pomyślałem, że fajnie że jest taka firma której zależy na ludzkim szczęściu.- i wpłaciłem im pieniądze.
No i czar prysł; 219 ofert od spragnionych poznania mnie pań okazało się fikcją.
a administracja serwisu nie odpowiada na maile, telefony i wszelkie inne próby kontaktu.
W tej chwili jestem bardzo zawiedziony że ktoś tak ze mnie zakpił, żerując na moich emocjach (tych lepszych) :) Teraz dla równowagi, chcę im sprezentować uśmiechy od tych wszystkich wykorzystanych emocjonalnie. Będę tu zaglądał i szukał sojuszników. Teraz moim celem życiowym jest ich ukarać.

Właśnie miałam kliknąć ,,kup konto premium" i znalazłam.... Was :) Dzięki za wszystkie ostrzeżenia. Rozumiem Wasz żal i złość. Z pewnością przekażę to dalej.

Powrót