Egzamin łączony na prawo jazdy

• Autor wątku Autor wątku Lipko111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lipko111

Użytkownik
Odpowiedzi
65
Witam. Mam takie pytanie. Czy zmieniło się coś w ustawie i nadal jest coś takiego, że jak się nei zda teorii to przepada wszystko? Bo przeglądając internet osoby piszą, że nie zdały teorii i pieniądze przepadły, a są też osoby które piszą, że przepisy się zmieniły i im nie przepadły. Co prawda posty są z 2013 roku.

Ja zapisując się na egzamin łączony nie zostałem poinformowany o tym, że przepadną mi pieniądze, ani na wydruku, który został mi przekazany nie ma informacji o tym, że pieniądze przepadają. Jest tam tylko wspomniane o tym, że pieniądze przepadają, gdy się nie przystąpi do egzaminu.

Proszę o oświecenie mnie. ;p

Z góry dziękuję. :)))

Przepis prawny:
ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA TRANSPORTU, BUDOWNICTWA I GOSPODARKI MORSKIEJ1)
z dnia 9 kwietnia 2013 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie wysokości opłat za przeprowadzenie egzaminu państwowego oraz stawek wynagrodzenia związanych z uzyskiwaniem uprawnień przez egzaminatorów

2. W przypadku gdy osoba egzaminowana, mając wyznaczony termin części praktycznej egzaminu państwowego,
nie uzyskała pozytywnego wyniku z części teoretycznej egzaminu państwowego, opłata pobrana za część praktyczną
egzaminu państwowego podlega:
1) zaliczeniu na poczet tej części egzaminu państwowego w innym terminie albo
2) zwrotowi na wniosek osoby egzaminowanej.
3. W przypadku złożenia przez osobę egzaminowaną wniosku o zwrot opłaty, o której mowa w ust. 1 lub 2, opłatę
zwraca się, pomniejszając jej wysokość o koszty zwrotu tej opłaty, nie więcej jednak niż o 10%.

gringo9 napisał:
Przepis prawny:
ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA TRANSPORTU, BUDOWNICTWA I GOSPODARKI MORSKIEJ1)
z dnia 9 kwietnia 2013 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie wysokości opłat za przeprowadzenie egzaminu państwowego oraz stawek wynagrodzenia związanych z uzyskiwaniem uprawnień przez egzaminatorów

2. W przypadku gdy osoba egzaminowana, mając wyznaczony termin części praktycznej egzaminu państwowego,
nie uzyskała pozytywnego wyniku z części teoretycznej egzaminu państwowego, opłata pobrana za część praktyczną
egzaminu państwowego podlega:
1) zaliczeniu na poczet tej części egzaminu państwowego w innym terminie albo
2) zwrotowi na wniosek osoby egzaminowanej.
3. W przypadku złożenia przez osobę egzaminowaną wniosku o zwrot opłaty, o której mowa w ust. 1 lub 2, opłatę
zwraca się, pomniejszając jej wysokość o koszty zwrotu tej opłaty, nie więcej jednak niż o 10%.

Czyli, jezeli dobrze to rozumiem, to nei ma się co denerwować na teorii, że przepadnie mi te 140 zł? :D

Dzięki bardzo. :)

Albo zaliczają na poczet kolejnego egzaminu albo oddają potrącając sobie coś.

gringo9 napisał:
Albo zaliczają na poczet kolejnego egzaminu albo oddają potrącając sobie coś.

No i o taką odpowiedź mi chodziło. Dzieki bardzo. ;P

3majcie kciuki za "mistrza kierownicy" :cool:

za którym razem zdał mistrz kierownicy?:D

Za pierwszym razem oblałem teorie (1 pkt mi zabrakł), a dziś mam egzamin praktyczny. Mam nadzieje, że wyjdzie. ;P

Powrót