Egzamin na aplikację adwokacką 2016

• Autor wątku Autor wątku paulina_l
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
a kiedy złożyłaś wniosek jesli mozna wiedziec ? ( poleconym wysłali ? )

kamoss napisał:
a kiedy złożyłaś wniosek jesli mozna wiedziec ? ( poleconym wysłali ? )

Składałam 10 października. Przysłali poleconym za potw. odbioru.

Uchwała podjęta 26 października.

Kiedy złozyliscie wnioski o wpis, jesli mozna wiedziec ?

(ja 12 list)

Wysyłałam dokumenty listem, i jak dobrze pamiętam doręczono je 26 października...

W dniu dzisiejszym odebrałem uchwałę , stempelek jest z 30 listopada.

Polecam zadzwonić bezpośrednio do ORY. Sama dzwoniłam i uzyskałam informację, że uchwała została podjęta, dokumenty zostały wysłane do ministra a uchwała przyjdzie w najbliższym czasie. :)

pytanie do osób z Warszawy. wiecie moze kiedy pojawi sie podzial na grupy?

Hej :)
mam zamiar przystąpić w 2017 roku do aplikacji. Powiedzcie mi proszę, czy 2/3/4/ godziny dziennie wystarczą do opanowania niezbędnego materiału? Co myslicie? Z czego sie uczyc, jak zacząć?
Pozdrawiam Was :)

przystepująca napisał:
Hej :)
mam zamiar przystąpić w 2017 roku do aplikacji. Powiedzcie mi proszę, czy 2/3/4/ godziny dziennie wystarczą do opanowania niezbędnego materiału? Co myslicie? Z czego sie uczyc, jak zacząć?
Pozdrawiam Was :)

Do aplikacji czy do egzaminu na aplikację? I kiedy planujesz zacząć?

do egzaminu wstępnego na aplikację. Właśnie dzis chcialabym stworzyc plan nauki i zaczyna od jutra.

Voss napisał:
Do aplikacji czy do egzaminu na aplikację? I kiedy planujesz zacząć?

Jak zacząc się uczyc? Kodeksy, testy? co polecacie?

Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin §8

Ostatnią edycję dokonał moderator:
przystepująca napisał:
do egzaminu wstępnego na aplikację. Właśnie dzis chcialabym stworzyc plan nauki i zaczyna od jutra.

Za wcześnie:) Zdecydowanie. Zmęczysz się nauką i zniechęcisz do czasu egzaminu. Polecałbym zacząć najwcześniej w marcu.

HouseMD napisał:
Za wcześnie:) Zdecydowanie. Zmęczysz się nauką i zniechęcisz do czasu egzaminu. Polecałbym zacząć najwcześniej w marcu.
Zastanawialam sie czy nie za wczesnie, ale uwazam, że stan mojej wiedzy na dzien dzisiejszy jest slaby.. Mimo to, to za wczesnie?

Powrót