Egzamin notarialny 2019

• Autor wątku Autor wątku Prawniczka1994
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ciekawe czy zmienili terminy posiedzeń na późniejsze, czy dają sobie czas na kwestie administracyjne związane z wysłaniem listów itd...
Milcia.e napisał:
Rozsyłają kolejne przedłużki. Tym razem z terminem do 15 lipca.

Z tego co wiem, terminy posiedzeń się nie zmieniły, więc zakładam, że zwyczajnie odwołania nie zostaną rozpatrzone w pierwotnie planowanym terminie i nie chodzi tylko o kwestie administracyjne.

Cześć! Dzwoniliście może do MS z pytaniem o rezultat odwołania? Ja próbowałam wczoraj niestety bezskutecznie.
Milcia.e napisał:
Z tego co wiem, terminy posiedzeń się nie zmieniły, więc zakładam, że zwyczajnie odwołania nie zostaną rozpatrzone w pierwotnie planowanym terminie i nie chodzi tylko o kwestie administracyjne.

I co? Ktoś sprzedał skutecznie udziały w spółdzielczaku przez męża upadłej i syndyka?

Moze jeszcze za zgoda Ministra :P
A tak serio złośliwcy jak idzie nauka?

Czy ktoś ma jakieś przecieki odnośnie ewentualnego przełożenia egzaminu ze względu na Covid? Niby są wytyczne sanitarne na tą okoliczność, ale obawiam się że ze względu na znaczny wzrost zachorowań mogą odwołać egzamin...

Tralalalalala napisał:
Moze jeszcze za zgoda Ministra :P
A tak serio złośliwcy jak idzie nauka?
Pytam ponieważ jestem ciekaw czy jest jeszcze ktoś, oprócz mnie, komu zaliczono taką koncepcję.

jan.bez.ziemniaka napisał:
Pytam ponieważ jestem ciekaw czy jest jeszcze ktoś, oprócz mnie, komu zaliczono taką koncepcję.

A możesz dokładnie napisać jaka koncepcję Ci zaliczono?

jan.bez.ziemniaka napisał:
I co? Ktoś sprzedał skutecznie udziały w spółdzielczaku przez męża upadłej i syndyka?
Ja się odwoływałem, ale nie uznali mi go. Mój błąd polegał na postawieniu do aktu męża upadłej, no i tym samym na źle skonstruowanym wyrzeczeniu, w którym mąż upadłej i syndyk sprzedawali całe swp do lokalu mieszkalnego (na tej podstawie starałem się dowieść, że sprzedane zostało całe SWP zgodnie z zadaniem, a nie jak egzaminatorzy twierdzą tylko część), a nabywcy nabywali po 1/2. Komisja odwoławcza wytknęła jeszcze dużo innych "poważnych błędów", więc nawet gdyby się zgodzili to i tak nie otrzymałbym oceny pozytywnej.

Ostatnia edycja:
Normalnie postawiłem męża i syndyka którzy sprzedali udziały. Ale dobrze to uargumentowałem w odwołaniu. Plus nie miałem innych poważnych błędów.

Bezlitosny napisał:
Prezesem Rady Izby Notarialnej w Krakowie

jest (bez aplikacji notarialnej, i egzaminu notarialnego) Sylwia Jankiewicz

...

totalna porażka.......

...
ta Pani w piśmie do mnie powołała się na..... Talleyrand'a.....

;)

serio - mam sygnaturę pisma....;)

---------------

....

czytam powyższe, oraz
wyrok
VI SA/Wa 1735/21 - Wyrok WSA w Warszawie z 2021-11-04

Wynika, że 10 notariuszy - członków Rady Izby Notarialnej w Krakowie
dwukrotnie podjęli nieważne uchwały
zaś powyższe
zatwierdziło 11 notariuszy - członków Krajowej Rady Notarialnej.
.
21 notariuszy nie zna podstaw prawa ?
.
czekamy na publikację uzasadnienia wyroku i podania imion i nazwisk tych notariuszy, zwłaszcza z Krakowa, gdyż jak notariusze podejmują uchwały których sąd stwierdza nieważność,
to tak samo może być z aktami notarialnymi które podpisują.
:!:

Kolejny "świeżutki" wyrok w sprawie działalności Rady Izby Notarialnej w Krakowie.
Wyrok WSA - Kraków z dnia 15 grudnia 2021 r.
.
.
Wyrok Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Krakowie z dnia 15 grudnia 2021 r. II SAB/Kr 170/21
.
.
Informacja o zgodzie notariusza na podejmowanie innych działań, jako informacja publiczna

Powrót