Egzamin radcowski 2010

• Autor wątku Autor wątku chelboj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Zapomniałem dodać, że w swoim poście kierowałem się słownictwem oryginalnym, stosowanym przez mojego rozmówcę. Stosował on takie nazwy, jak "postanowienie w sprawie wyznaczenia terminu rozpoznania odwołania", czy "obligatoryjny termin z kpa". Czekam zatem co pojawi się w skrzynce, cokolwiek z niej wyjdzie!

W wątku dot. egzaminów adwokackich dość dużo w miarę konkretnych informacji o terminach posiedzeń oberkomisji, kolejności etc. a tu cisza.

Szczęściarze z adwokackiego już czekają na pozytywne uchwały :)
pogratulować
a u nas dalej cisza :cool:

Miła Pani w ministerstwie poinformowała mnie telefonicznie, że zostały wyznaczone trzy posiedzenia komisji egzaminacyjnej II stopnia, tj. 20.10., 24.11. i 25.11.

Wydaje się, że przy takiej organizacji pracy odwołania osób z wyższymi numerami (ja niestety mam jeden z ostatnich) rozpoznane zostaną za kilka lat. :mad:
Podobno złożono 345 odwołań

A skąd Wy znacie numery swoich odwołań? Ja składałem w OIRP Katowice 19.08 i nie otrzymałem żadnej korespondencji do tej pory, nie znam też żadnego numeru albo miejsca w "kolejce"

Aby dowiedzieć się o przypisanym numerze wystarczy zadzwonić do ministerstwa.

czy ktos wie może czy te numerki są nadawane w porzadku alfabetycznym, wg nazwisk? bo dzis pierwsze posiedzenie komisji i boje sie tam dzwonic o nr....

31 lipca do izby i tego dnia komisja I stopnia przekazała je do ministerstwa, więc myślę, że w pierwszym tygodniu sierpnia. dokładnej daty mi nie podano, tak jak i dokładnego numeru. pani z ministerstwa odpowiedziała mi jedynie, na pytanie który mam numer że moje odwołanie jest jedno z pierwszych

trzymam za Ciebie kciuki, w ogóle życzę Tobie i nam wszystkim uwzględnienia odwołań i czekam na pilne info na forum czego dotyczyło odwołanie i co spowodowało uwzględnienie.....:rolleyes::ok:

Dołączam się do próśb o informacje na temat efektów dzisiejszego posiedzenia. Podobno dzisiaj ma być też ustalony grafik rozpatrywania dalszych odwołań i decyzja kiedy będą kolejne posiedzenia po listopadzie. Z numerem 193 nie pozostaje nic innego jak liczyc na grudzień - aczkolwiek z uzyskanych przeze mnie info wynika, że możliwy jest też wariant taki, że w grudniu nic się nie zadzieje i reszta w nowym roku:mad:Ws daty kolejnego egzaminu usłyszałam że "nic się jeszcze o tym nie mówi".

z tego co mi mówiono w Ministerstwie - w listopadzie jest przewidziana dwudniowa sesja, zdaje się 24 i 25...

Czy słyszał ktoś może coś na temat wczorajszego posiedzenia komisji odwoławczej?

Powrót