Egzamin radcowski 2010

• Autor wątku Autor wątku chelboj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jak tam wasze zawiadomienia o przedłużeniu terminu rozpatrzenia odwołania? Ja wczoraj dostałam pismo - z numerkiem 193 w kolejce jestem na szarym końcu, termin do 28 lutego 2011:(

agnella napisał:
Jak tam wasze zawiadomienia o przedłużeniu terminu rozpatrzenia odwołania? Ja wczoraj dostałam pismo - z numerkiem 193 w kolejce jestem na szarym końcu, termin do 28 lutego 2011:(

niekoniecznie - ja ze swoim (okolo) 240: termin 31 marca 2011... a są tacy co mają gorzej:x

no, a izba katowicka ma numerki od 290 do 350 i część ma na koniec lutego, a kilka osób już się przyznało, że na koniec marca - takie dostali

po konsultacji z innymi odwołującymi się okazało się jednak, że na pierwszym posiedzeniu komisji odwoławczej rozpoznali odwołania wg. kolejności wpływu ale tylko z administracyjnego i gospodarczego, przynajmniej takie spostrzeżenia nasuwają się patrząc na moją izbę :)

No i statystycznie u nas wyszło pięknie: na 6 odwołań z administracyjnego wszystkie zostały rozpoznane pozytywnie (było jeszcze jedno, ale nie mamy kontaktu z tą osobą i nie znamy jej wyniku) i na 2 odwołania z gospodarczego obydwa także rozpoznane pozytywnie.

Ale nasza komisja naprawdę popłynęła... Myślę, że podobnie może to wyglądać w tych dwóch komisjach w Warszawie gdzie były takie kiepskie wyniki.

hej mammammia
dostałaś może już uchwałę K II stopnia ?
to oni wystawiają ocenę końcową ?
jest jakieś uzasadnienie takiej uchwały K II ?
ja mam do tyłu cywil, pewnie zostawią go na sam koniec
cierpliwość to taka fajna cecha, szkoda że jej nie mam :)

Wychodzi na to, ze izba bydgoska wypelnila prawie wszystkie pozytywy. Jeśli rozpatrzono 40 odwolan, a ok. 1/4 pozytyw, to wychodzi 10, z czego bydgoszcz (czy Lublin, nie wiem z której jesteś mammamia:)) 8:)

Jestem z izby bydgoskiej i odwoływałem się z administracyjnego. Niestety jako jednej z nielicznych osób nie rozpatrzyli jeszcze odwołania. Podstawy miałem takie jak wszyscy z Bydgoszczy, więc pozostaje mi mieć nadzieje że Komisja nie zmieni koncepcji przy rozpatrywaniu odwołań z tej części egzaminu.

Życzę wszystkim powodzenia i wytrwałości

Pozdrawiam

uchwałę dostałam w tamtym tygodniu, dzisiaj składam wniosek o wpis ! :D
w uchwale jest napisane, że Komisja II stopnia:
1. uchyla zaskarżoną uchwałę,
2. stwierdza, że uzyskałam pozytywny wynik z egzaminu radcowskiego.
Z uzasadnienia wynika, że podwyższyli mi ocenę do dostatecznej.

mammammia dzięki za info
jeszcze raz serdecznie gratuluję i pozdrawiam

a czy jest tutaj na forum ktoś, kto ma więcej niż jedną dwóję ?
i jeszcze takie pytanie: czy w ocenach cząstkowych mieliście po dwójce od każdego oceniającego czy raczej więcej jest osób, które mają jedną pałę i drugą pozytywną...?

(Nie)pewna napisał:
i jeszcze takie pytanie: czy w ocenach cząstkowych mieliście po dwójce od każdego oceniającego czy raczej więcej jest osób, które mają jedną pałę i drugą pozytywną...?

Ja - karne & cywil - 2 od każdego egzaminatora

(Nie)pewna napisał:

Ja mam 2 z jednej części, od każdego egzaminatora. Nawet uzasadnienie ocen prawie identyczne niestety:(

gospodarcze i cywil - po jednej 2 od każdego egzaminatora, niestety:(

hej - trochę z innej beczki
do ludzi którzy dostali już uchwały i którym K II nie zmieniła oceny (pozostawiła 2)
odwołujecie się do WSA (myślicie chociaż o tym) ?

Hej, ja też z innej beczki. Czy wiecie coś o tym, by komisja pochyliła się już nad karnym?
dzięki za info, trzymam kciuki za wszystkich forumowiczów.;-)

Kolejne posiedzenie Komisji II chyba w tym tygodniu.
Trzymam kciuki.

hej
czy ktoś ma informację odnośnie ewentualnych rozstrzygnięc komisji II odnośnie pr. cywilnego - chodzi oczywiście o posiedzenia listopadowe>?

Chyba trzeba poczekać do czwartku - aż skończą i zacząć "grzać" w piątek telefony w MS

Powrót