Egzamin radcowski 2010

• Autor wątku Autor wątku chelboj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam wszystkich forumowiczów a przede wszystkim radców prawnych i adwokatów in spe. Dzwoniłam dzisiaj do Ministerstwa Sprawiedliwosci w sprawie swojego odwołania. Niestety nie zostało jeszce rozpatrzone. Kolejny termin to dopiero 18 - 19 stycznia 2011 r.:( Co u Was? Jak Wasze sprawy?

Mata Hari napisał:
Witam wszystkich forumowiczów a przede wszystkim radców prawnych i adwokatów in spe. Dzwoniłam dzisiaj do Ministerstwa Sprawiedliwosci w sprawie swojego odwołania. Niestety nie zostało jeszce rozpatrzone. Kolejny termin to dopiero 18 - 19 stycznia 2011 r.:( Co u Was? Jak Wasze sprawy?

Jaki masz numerek?

Następne posiedzenie 18-19 stycznia - to skandal :mad::mad: . Adwokacka komisja spotkała się już chyba 3 razy i w tym roku będzie chyba jeszcze jedno posiedzenie a nasi mają więcej odwołań i się nie spieszą

Liczyłam, ze zalapię się jeszcze na ślubowanie w grudniu ale sie przeliczyłam . Mój numerek to ok.230. Nie mamy wpływu na nic. Pozostaje nam tylko czekac i nie poddawać się w walce o SPRAWIEDLIWOŚĆ (tylko czy to słowo w moim słowniku jeszcze istnieje....?)

Mata Hari napisał:
Liczyłam, ze zalapię się jeszcze na ślubowanie w grudniu ale sie przeliczyłam . Mój numerek to ok.230. Nie mamy wpływu na nic. Pozostaje nam tylko czekac i nie poddawać się w walce o SPRAWIEDLIWOŚĆ (tylko czy to słowo w moim słowniku jeszcze istnieje....?)

Thx. Pytałaś się może jakie numerki się załapały? Mam coś około 120 ale mam jakiegoś stresa żeby dzwonić.

Nie pytałam. Wiem tylko, ze są jakies podwójne numery (jeden to ich porządkowy, a drugi to numer akt). 120 to chyba numer porzadkowy. Zadzwoń, weź to na kobiecą "klatę":). Jeśli tak, to świętujesz, jesli nie to się nie poddajesz, tylko walczysz przed sądem a do tego też się trzeba przygotować.

To czekamy obie... Dowiedziałeś się może czegoś jeszcze? Ile pozytywów, ile negatywów, jakie nastawienie Komisji ogólnie? Ja mam problem z administracyjnym, a Ty?

To jak większość chyba....Trzymam kciuki.
Forumowicze, co to za marazm?. Trochę śniegu spadło i się zaszyliście? Dziś 25 - ego mamy! Wymieniamy informacje, czekamy dalej, świętujemy (bo tacy też z pewnością są), walczymy dalej.
Czy koś ma/miał problem z administracyjnym?

wielu z Was z pewnością to uspokoi- komisja uwzględnia odowłania z gosp. z umową pośredniczą, a nie pełnomocniczą - sprawdziłam na sobie! ja już świętuje:) i życzę wszystkim powodzenia

Gratulacje! To jeszcze się załapiesz na ślubowanie jeśli jesteś z Izby Warszawskiej. Czy masz może jakieś info odnośnie przychylności komisji w kwestii pr. administracyjnego? Albo np. do którego numerka udało im sie rozpoznać, albo w jakiej kolejności rozpatrują?
Będę wdzięczna za odpowiedź.

rudarudaruda napisał:
wielu z Was z pewnością to uspokoi- komisja uwzględnia odowłania z gosp. z umową pośredniczą, a nie pełnomocniczą - sprawdziłam na sobie! ja już świętuje:) i życzę wszystkim powodzenia

Gratuluję :beer: .

Wiesz coś więcej - ile odwołań przeszło albo chociaż ile rozpoznali?

mata hari napisał:
to jak większość chyba....trzymam kciuki.
Forumowicze, co to za marazm?. Trochę śniegu spadło i się zaszyliście? Dziś 25 - ego mamy! Wymieniamy informacje, czekamy dalej, świętujemy (bo tacy też z pewnością są), walczymy dalej.

tak

(Nie)pewna napisał:
a czy jest tutaj na forum ktoś, kto ma więcej niż jedną dwóję ?
i jeszcze takie pytanie: czy w ocenach cząstkowych mieliście po dwójce od każdego oceniającego czy raczej więcej jest osób, które mają jedną pałę i drugą pozytywną...?

TAK, po 2 od każdego karne i administracyjne, z czego karne mam 95% w kluczu, a administracyjne, poza złym założeniem ogólnym też na ponad 60% zgodnie z kluczem - a w ogóle to tak jakby inną prace czytali - w odwołaniu punktowałam zarzut taki - strona, ustęp pracy i t d ciekawe co z tego wyniknie? bo nie chce mi się jeszcze raz do tego siadać, to był juz 3ci :mad:

niestety nie wiem nic wiecej, ja mialam numer 171 - odwołanie składałam 19 sierpnia z Izby katowickiej

czyli idą zagadnieniami raczej.

ja miałam 127 i się nie doczekałam jak na razie.

Mata Hari napisał:
To jak większość chyba....Trzymam kciuki.

Witam.

Moje odwołanie z administracyjnego przeszło. Skargę opierałem tylko na zarzutach z materialnego bez procesowych. Przyczyną oblania wg Komisji I stopnia było zbyt lakoniczne uzasadnienie.

Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia

Malahay napisał:
Witam.

Moje odwołanie z administracyjnego przeszło. Skargę opierałem tylko na zarzutach z materialnego bez procesowych. Przyczyną oblania wg Komisji I stopnia było zbyt lakoniczne uzasadnienie.

Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia

Gratulacje!!! W takim razie jest nadzieja, że ja też zostanę wkrótce radcą prawnym. Ja opierałam na zarzutach materialnych i formalnych ale ze zmęczenia popełniłam oczywistą omyłkę pisarską, kompletna bzdurę i nawet przepisu prawa nie naruszyłam ani nie wyrządziłam szkody potencjalnemu klientowi i mnie oblali! Jak porównałam swoja pracę z innymi np. ocenionymi na 4 (jestem w posiadaniu takiej pracy), to zwątpiłam w SPRAWIEDLIWOŚĆ i naprawdę się załamałam...

a jak w ogole jest rozpatrywany cywil?? chodzi mi o umowe przedwstepna??

pozdrawiam

Powrót