M
martusia_q
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 70
ja już też dostałam - wczoraj.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
(Nie)pewna napisał:czy w waszych izbach również odmówiono wam wydania zaświadczenia o ukończeniu aplikacji z uwagi na toczące się postępowanie odwoławcze i fakt, iż zaświadczenie o ukończeniu aplikacji znajduje się w aktach osobowych przesłanych do ministerstwa?
tak napisano mi w katowicach
(Nie)pewna napisał:a o skarżeniu się do WSA w ogóle nie ma mowy, jeśli się nie chce być rok w plecy, prawda?
jak jest u was?
Aglaia napisał:W Warszawie dostałam takie zaświadczenie razem z uchwałą o niezdaniu egzaminu.
Nie widzę związku między jedną a drugą sprawą - skarżę do WSA (a przynajmniej mam zamiar) i podchodzę do egzminu w czerwcu.
Wczoraj dostałam awizo, dzisiaj lub jutro odbiorę więc zobaczę co mi tam napisali.
Aglaia napisał:Odebrałam uchwałę komisji II stopnia:
uwzględnili mi cywila (przedwstępna, nie skarżyłam wzrostu wartości mieszkania tylko kredyt, zadatek i ulgę).
nie uwzględnili karnego ale po przeczytaniu uzasadnienia mam wrażenie, że kluczowe nie było pomocnictwo tylko błędny zarzut (miałam naruszenie prawa procesowego a nie błąd w ustaleniach a zdaniem komisji jedynie błąd w ustaleniach wchodził w grę).
Tak więc trochę do przodu ale nie do końca. Skargę napiszę bo uzasadnienie delikatnie rzecz biorąc mnie nie satysfakcjonuje.
Aglaia napisał:(Nie)pewna - masz pw - nie chcę uzewnętrzniać swoich frustracji na forum publicznym ;-) . Nigdy nie wiadomo kto to czyta.
(Nie)pewna napisał:Czy to jest taki - że na kogo padnie, na tego bęc!
Aglaia napisał:Odebrałam uchwałę komisji II stopnia:
uwzględnili mi cywila (przedwstępna, nie skarżyłam wzrostu wartości mieszkania tylko kredyt, zadatek i ulgę).
nie uwzględnili karnego ale po przeczytaniu uzasadnienia mam wrażenie, że kluczowe nie było pomocnictwo tylko błędny zarzut (miałam naruszenie prawa procesowego a nie błąd w ustaleniach a zdaniem komisji jedynie błąd w ustaleniach wchodził w grę).
Tak więc trochę do przodu ale nie do końca. Skargę napiszę bo uzasadnienie delikatnie rzecz biorąc mnie nie satysfakcjonuje.
Aglaia napisał:To tylko potwierdza teorię, że na kogo wypadnie na tego bęc..
roslinka2010 napisał:hej,
to ciekawe co napisałaś o cywilu, bo mi nie uwzględnili, a skarżyłam koszty kredytu, ulgę, odsetki . skarżenie ulgi uznali za pozbawione podstaw, zadatek nie można bo przy przedwstępnej się przedawnił, a w ogóle to trzeba było MAKSYMALNIE zabezpieczyć interes klienta, wiec nie nadajesz sie na radce. wiem ze uwzgledniali np z przedwstepnej skarżony tylko zadatek (bo w zielonym komentarzu tak było i można było), co prawda nie wiem gdzie tu maksymalnie zabezpieczony interes klienta ale de gustibus non disputandum est.... chociaz miałam nadzieje ze w komisji odwoławczej to nie o gusta chodzi.... w kazdym badz razie to bardzo interesujace powinno byc dla WSA chyba.....