Egzamin wstępny 2019 aplikacja radcowska /adwokacka

• Autor wątku Autor wątku 2019ola
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Pegaz Z napisał:
Ja się zastanawiam czy jest sens robienia notatek, czy czytać przepisy i od razu testy. Znam też osoby, które po prostu bazowały na samych testach, ale to trochę ryzykowne. Natomiast robienie notatek, na pewno się sprawdzi, jednak nie wiem czy to nie jest strata czasu.

Jaki macie plan odnośnie nauki?
Uważam, że robienie notatek jest niepotrzebne i zabierze masę czasu.
Czytanie ustaw + trzaskanie testów powinno spokojnie wystarczyć.

Ciekawe czy dużo ludzi zdaje za pierwszym razem. Wypowiedzcie się? Myślę, że Ci którzy zdają kolejny raz mają już wiedzę utrwaloną i opanowane szczegóły więc się zastanawiam, czy w ogóle mam szansę... ?????? Jakieś zwątpienie mnie naszło. Kończę kpc i mam wrażenie że z ppoczątkowej części już mało co pamiętam.

Zdecydowanie dużo ludzi zdaje za pierwszym razem. Na moje szczęście sam się do nich zaliczam.

Nie ma innej drogi na zdanie egzaminu wstępnego, jak czytanie ustaw, jeszcze raz czytanie i na dokładkę czytanie. A na sam koniec można sobie dla relaksu książkę Pani Heliosz przeczytać, porobić stare testy, jak również testy online wg własnych preferencji.

Jak ktoś lubi robić notatki to też można, zawsze coś się zapamięta przy pisaniu.

KarolinaGromek napisał:
Ciekawe czy dużo ludzi zdaje za pierwszym razem. Wypowiedzcie się? Myślę, że Ci którzy zdają kolejny raz mają już wiedzę utrwaloną i opanowane szczegóły więc się zastanawiam, czy w ogóle mam szansę... ������ Jakieś zwątpienie mnie naszło. Kończę kpc i mam wrażenie że z ppoczątkowej części już mało co pamiętam.

Też mnie ostatnio wątpliowści naszły... zaczęłam przygotowania jakoś w listopadzie, przerobiłam kc, kpc, kk, uksc, księgi wieczyste, ksh, prawo wekslowe, teraz kpk. Robię ars lege i Stepaniuka, ale cały czas mam wrażenie że wszystko co robię jest niewystarczające, raz robię notatki, inną ustawę tylko wkuwam, ale jak próbuję sobie coś odtworzyć to mam pustkę w głowie;/ Tyle czasu jeszcze, a ja mam stresa...

Cześć

mam nietypowe pytanie
Jaką czcionką jest sformułowany tekst pytań na egzaminie wstępnym na aplikację adwokacką ?

adamskiba napisał:
Cześć

mam nietypowe pytanie
Jaką czcionką jest sformułowany tekst pytań na egzaminie wstępnym na aplikację adwokacką ?

Nie no, zadając takie pytanie musisz wyjaśnić dlaczego je zadajesz:)

:)

Jestem wzrokowcem i muszę wybrać czcionkę do aktu prawnego aby sobie go czytać :)

adamskiba napisał:
Cześć

mam nietypowe pytanie

Jeśli mnie pamięć nie myli to TNR, ale to było trochę lat temu i mogło się zmieniać.

Hej :-) mi też ciężko się zmobilizować do nauki. Kolejny już plan to nauka po majówce 😉 po 2 godzinki dziennie. Notatek nie robię, duuuużo testów i czytanie ustaw ale nie wszystkich. To jest aktualny plan 😁

Cześć, niedrogo sprzedam pozycję Aplikacje Last Minute 2018. Stan dobry. Więcej info na Priv.

i po majówce.... Dzieci nie dały mi się nic pouczyć... do egzaminu zostało 147 dni. Mój plan to przez najbliższe 4 miesiące praca na ustawach. Na cały wrzesień mam zaplanowany urlop- wtedy już tylko testy + Heliosz jako powtórka.
Moja nauka to pobudka o 4 rano. Mam wtedy prawie 2 godziny na naukę. Wieczorem próbuję robić testy ale najczęściej szybko padam ze zmęczenia.

Czesc Kochani :) ale Nas juz tu sporo powrociłam bo i ja się biore za nauke :) zaczynam od cywilnego ale praca + nauka to u mnie kossmar wiec najwyzsza pora sie spiąć i zaczynac :)

Lawnesia napisał:
Mi udało się dostać do KSSIP. W sumie, w pierwszej kolejności czytałem kodeksy i ustawy, a potem od razu robiłem bardzo szczegółowe notatki. W dalszej kolejności uczyłem się tylko z notatek i zapisywałem sobie powtórki na przodzie. Wyszło trochę ponad 600 stron Ale i tak lepiej, niżeli ciągle czytać przepisy. Potem robiłem testy Stepaniuka i wkułem na blachę Heliosz. Mam wszystko, jakby ktoś chciał kupić A testy Stepaniuka i Heliosza mam nowego z 2019 roku, bo dziewczyna nie będzie podchodziła.
Jaka cena za te 2 ksiazki ?

Rododendro napisał:
i po majówce.... Dzieci nie dały mi się nic pouczyć... do egzaminu zostało 147 dni. Mój plan to przez najbliższe 4 miesiące praca na ustawach. Na cały wrzesień mam zaplanowany urlop- wtedy już tylko testy + Heliosz jako powtórka.
Moja nauka to pobudka o 4 rano. Mam wtedy prawie 2 godziny na naukę. Wieczorem próbuję robić testy ale najczęściej szybko padam ze zmęczenia.
Haha, no to tak jak u mnie, przy czym my po kolei przerabialiśmy wirusa i tak majoweczka pyknęła, ale spokojnie teraz nadrobimy prawda? Musimy sie jakoś motywować 😁

oczywiście! Na dzień dzisiejszy mamy jeszcze dużo czasu. Damy radę. Trzeba się tylko zebrać w sobie i przyłożyć. :ok::ok::ok:

A kiedy pojawi się informacja o terminie do dokonania zgłoszeń uczestnictwa w egzaminie? Na stronie MS nie widzę jeszcze takiej informacji.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót